28.5.2013 14:16

Πέφτουν οι υπογραφές για το Leader αλιείας

Την ερχόμενη Πέμπτη υπογράφεται το πρόγραμμα Leader Αλιείας για τη Χίο, όπως ενημερώνει ο Κ. Τριαντάφυλλος που γι’ αυτό το λόγο πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσω αναπτυξιακών πρωτοβουλιών των τοπικών κοινοτήτων. Ομάδες τοπικής δράσης, που απαρτίζονται από εκπροσώπους των τοπικών δημόσιων και ιδιωτικών κοινωνικοοικονομικών φορέων, προτείνουν επενδυτικά σχέδια, στο πλαίσιο στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τη δυναμική κάθε περιοχής.Για τη Χίο, το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 5.000.000 ευρώ, από τα οποία το 68,5% του ποσού θα απορροφηθεί από ιδιώτες-επενδυτές και το υπόλοιπο 31,5% θα απορροφηθεί απ’ το δημόσιο για έργα που έχουν προγραμματιστεί.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ικανοποιημένος από την θετική αυτή εξέλιξη, δήλωσε ότι: «Η σημασία που έχει ο τομέας της αλιείας στο Α.Ε.Π. της χώρας, είναι σημαντική, και ο ρόλος της καθοριστικός στη διατήρηση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού των νησιωτικών περιοχών, όπως είναι το νησί μας. Το Πρόγραμμα θα δώσει μια αναπτυξιακή ευκαιρία, τόσο σε ιδιώτες, όσο και στην τοπική κοινωνία, που τόσο την έχουμε ανάγκη».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ