19.5.2015 16:19

Pedro Olalla στο Ομήρειο

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο μεγάλος ελληνιστής, συγγραφέας, φωτογράφος, μεταφραστής και φιλόλογος, Pedro Olalla θα βρεθεί στο νησί μας το επόμενο διάστημα προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα  που διοργανώνει ο Δήμος Χίου με θέμα τον φιλελληνισμό.

Ο Olalla έχει ξαναβρεθεί στη Χίο με την Ομηρική Ακαδημία και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δ. Χίου και του Δ. Οινουσσών.

Το έργο του περιλαμβάνει τριάντα πρωτότυπους τίτλους σε διάφορες γλώσσες και μία σειρά από μεταφράσεις, άρθρα και πρωτοβουλίες που σηματοδοτούν την σπουδαία πορεία του Ισπανού Φιλέλληνα  που τα τελευταία 16 χρόνια κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. προκειμένου να αφοσοιωθεί στην έρευνα του για τον ελληνικό πολιτισμό.  Τα λογοτεχνικά και οπτικοαουστικά του έργα μελετούν και προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό συνδυάζοντας με έντονα προσωπική γλώσσα λογοτεχνικά, επιστημονικά και εικαστικά στοιχεία.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση μιλώντας στον «π» επισήμανε ότι πρόκειται για μία σπουδαία προσωπικότητα που αγαπάει την Ελλάδα. « Ο  Olalla  είναι ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας. Στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσουμε μια ημερίδα όπου θα μας παρουσιάσει το έργο του αλλά και τις απόψεις του σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «γιατί η Ελλάδα»».

Παράλληλα η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι ο Olalla θα διαμείνει και στην Αμανή και συγκεκριμένα στη Βολισσό και θα ξεναγηθεί σε όλα τα χωριά της περιοχής. «Καταρχήν το ντοκιμαντέρ γιατί η Ελλάδα θα προβληθεί και στην Βολισσό και μάλιστα στην πλατεία. Ο Olalla θέλει να δει ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα χωριά του νησιού μας. Μην ξεχνάτε ότι ο άνθρωπος είναι και φωτογράφος και σίγουρα θα θέλει να αποθανατίσει τις ομορφιές του τόπου μας».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει προκαταβολικά και όλους τους επαγγελματίες της Αμανής που θα συμμετέχουν στην φιλοξενία του κορυφαίου ελληνιστή. «Θα περπατήσει σε μονοπάτια, θα επισκεφτεί τα Αγιάσματα, τον Πολυχώρο στο Άγιο Γάλας, το κάστρο της Βολισσού. Όλοι οι επαγγελματίες συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια και αυτό είναι πολύ θετικό. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο Ομήρειο στις 30 Μαίου να απολαύσουμε από κοντά τις απόψεις ενός μεγάλου ελληνιστή», κατέληξε η Β. Ποταμούση.

Γρ. Μαχαλιά  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ