31.5.2012 11:17

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πέθανε...

Έχω προβλέψει και κατά το παρελθόν ότι η Λίνα Μενδώνη, αργά ή γρήγορα, θα αναρριχηθεί στα σκαλοπάτια της εξουσίας, υπερβαίνοντας τη θέση της γενικής γραμματέως Πολιτισμού. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στη Χίο με την ιδιότητα της κομματικής υπεύθυνης για το νομό εκ μέρους της Ιπποκράτους και προήδρευσε συνεδρίασης της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Σε ερωτήσεις που της έγιναν επέμεινε ότι δεν είναι στα σχέδια της να πολιτευτεί, άλλωστε είχε απορρίψει και πρόταση που της έγινε για τις εκλογές της 6ης Μαΐου από τη Νομαρχιακή της Χίου, αν και όλα «φωνάζουν» ότι εντάσσεται στο στενό πυρήνα των έμπιστων Βενιζέλου. Από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από την εποχή της συνεργασίας τους στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Στη Χίο η κ. Μενδώνη μετέφερε την αντίληψη ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ πέθανε και σήμανε την κήρυξη της ανοικοδόμησης του. Άλλωστε και η Νομαρχιακή του θέλει συμπλήρωμα, αφού 3 από τα 13 μέλη της έχουν αποχωρήσει.
 
… ζήτω το νέο ΠΑΣΟΚ
Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν ομιλίες, μια κεντρική, πολλές μικρότερες περιφερειακές και με επαγγελματικές ομάδες, όπου όμως θα προταχθεί το νέο χιώτικο ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό η κ. Μενδώνη είδε αργότερα γύρω στα 25 νέα στελέχη, τα οποία αναλαμβάνουν αυτά να επικοινωνήσουν τις πολιτικές θέσεις του Κινήματος στη Χίο, μαζί με τους υποψηφίους και τη Νομαρχιακή.
Ανάμεσα τους οι Παν. Γιακούμας, Κ. Σαραντής, Παν. Καρατζάνος, Νικ. Σφακιανούδης, Ν. Φλάμου, Μιχ. Γαλάτουλας, Λεμ. Ζυγλάκη, Στ. Σάτρας, Γιαν. Λιγνός, Αθ. Πολίτη, Β. Φλέγκα, Δημ. Λαγός, Σ. Παρθενίδου, Μαρ. Τσικουδή, Β. Καλαγκιάς, Αγ. Φεγγάρας  κ.α.
Κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό θα έχει και ο πρώτος υποψήφιος βουλευτής της λίστας, Κ. Τριαντάφυλλος, καθώς τα χαρακτηριστικά του – πέρα από το νεαρό της ηλικίας – ταιριάζουν απόλυτα στο μήνυμα ανανέωσης που επιθυμεί να εκπέμψει το ΠΑΣΟΚ και κρίνεται ότι το επιχείρημα μιας δικής του επανεκλογής είναι ιδιαίτερα σημαντικό συγκριτικά με άλλους επικεφαλής ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ