3.4.2012 9:15

Το ΠΑΣΟΚ δεν μένει πια εδώ...

 
Κλονίζεται συθέμελα η πιο ισχυρή μέχρι σήμερα σταθερά του ΠΑΣΟΚ στο νησί. Το παραδοσιακό προπύργιο των Θυμιανών βλέπει το ένα μετά το άλλο τα κραταιά κομματικά στελέχη να αποχωρούν από το Κίνημα για άλλες κομματικές πολιτείες και το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν η αποχώρηση των πρωτοκλασάτων θα συνοδευτεί και από ανάλογα μαζική διαρροή ψηφοφόρων.
Κοτσακάς
Πιο ηχηρή αποχώρηση αυτή του Αντ. Κοτσακά. Ο πρώην υπουργός έδωσε τα χέρια με το ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τη δική του προσχώρηση φέρνει προίκα και την «Κοινωνική Αριστερά» στον «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», όπως πλέον ονομάζεται. Οι πληροφορίες τον θέλουν να αναζητεί πρόσωπο που θα σηματοδοτεί τη δική του στήριξη και στο ψηφοδέλτιο της Χίου.
Σάτρας
Εδώ και λίγους μήνες αποστασιοποιημένος από τον κομματικό του χώρο βρίσκεται και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Στ. Σάτρας. Ο συνδικαλιστής αστυνομικός δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του από την πολιτική που ακολουθήθηκε από την «πράσινη» κυβέρνηση και διαχωρίζει τη θέση του, προτείνοντας τη στήριξη μικρότερων κομμάτων.
Κάργας
Τον αντιμνημονιακό δρόμο ακολουθεί και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γ. Κάργας. Η συμμετοχή του – και εκλογή του – στην Αντιμνημονιακή Κίνηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ σηματοδοτεί, προφανώς, και το δικό του οριστικό διαζύγιο από την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.
Αν σ’ όλους αυτούς προστεθεί και η σιωπή του πρώην δημάρχου Δ. Σκουλούδη, δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι η κάλπη των Θυμιανών ίσως κρύβει ιστορικές ανατροπές στις επικείμενες εκλογές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ