15.3.2012 22:28

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ

ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΤ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Με επιστολή του προς τα Μ.Μ.Ε., το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου και πρόσφατα υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ Στ. Καραβασίλης, δημοσιοποίησε την παραίτησή του από μέλος του κόμματος. Ο κ. Καραβασίλης αναφέρει:
 
"Η απόλυτη ιδεολογική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ  από σοσιαλιστικό κίνημα σε νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα δεν με εκφράζει. Στο δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, η απάντηση που δόθηκε από την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 2 χρόνια ήταν ξεκάθαρη. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ  αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο και στο μυαλό του πιο καλόπιστου και ιδεαλιστή πολίτη ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται δεν υπηρετούν τον έλληνα εργαζόμενο παρά μόνο τα κέρδη των αγορών και των τραπεζών.
Η πολιτική φάρσα που ονομάστηκε «Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ», όπου και συμμετείχα , για την ανάδειξη των υποψηφίων προέδρων του κινήματος ήταν η απόδειξη της πολιτικής, ιδεολογικής αλλά και οργανωτικής σήψης που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που ανέδειξε τις «ανοιχτές» κομματικές δημοκρατικές διαδικασίες δεν επέτρεψε με μεθοδεύσεις και καταστατικές ερμηνείες την κατάθεση περισσότερων από μια υποψηφιοτήτων για να εξασφαλίσει τη μία και μόνο υποψηφιότητα. Το  «νέο ΠΑΣΟΚ» που επικαλείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος εμμένει στην ίδιες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και συνεχίζει να εμμένει σε ένα αρχηγικό και προσωποκεντρικό κόμμα. Ένα κόμμα κομματικών γραφειοκρατών που ευελπιστούν σε μία συγκυβέρνηση με την δεξιά για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Το σύνθημα «όλοι μαζί αρχίζουμε» μόνο ως ειρωνεία μπορώ να το αντιληφθώ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε οριοθετήσει την πολιτική ΠΑΣΟΚ ως την πολιτική που «εκφράζει τις δυνάμεις της εργασίας και τους απόμαχούς της, τους ανέργους και τους αποκλεισμένους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους βιοτέχνες και επαγγελματίες, όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που αυτοαναγνωρίζονται στο κοινωνικό μπλοκ των μη προνομιούχων.»
Το σημερινό «ΠΑΣΟΚ» δεν μπορεί να εκφράσει τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν από την ίδρυσή του. Έχει χάσει τα πολιτικά και ηθικά χαρακτηριστικά της Δημοκρατικής Παράταξης.
Βέβαιο είναι πως η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα εκφραστεί με νέες συνθέσεις και συλλογικές διεργασίες.
Μετά από σχεδόν 15 χρόνια συνεχής παρουσίας μου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας και υπηρετώντας στο κίνημα που  εξέφραζε τις αρχές και τις αξίες της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρης,  κατέθεσα την παραίτηση μου από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χίου αλλά και από απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ."

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ