8.10.2013 7:14

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει συζήτηση για τη μετά μνημόνιο εποχή

Τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα παρουσιαστεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς και η Κεντρική Επιτροπή προγραμματίζονται για την επόμενη Πέμπτη και το επόμενο Σαββατοκύριακο, αντίστοιχα. Την Παρασκευή πρόκειται να επιστρέψει ο πρόεδρος του κόμματος από το Ισραήλ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η προγραμματική συμφωνία στις λεπτομέρειές της.

Τα βασικά θέματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ και τα οποία θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων είναι τα εξής:

- Ευρωεκλογές

- Αυτοδιοικητικές εκλογές

- Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

- Επιθέσεις που έχει δεχθεί το κόμμα όλο αυτό το διάστημα από την Χρυσή Αυγή

- Κοινωνικό κράτος

- Συνταγματική αναθεώρηση

-  Κεντροαριστερά

Τα παραπάνω θέματα θα τεθούν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και αυτό θα αφορά στην μετά μνημονίων εποχή. Στην Χαριλάου Τρικούπη έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση του βασικού κορμού του δανειοδοτικού προγράμματος της χώρας, το 2014.

Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα δίνουν προοπτική στην ελληνική οικονομία, αλλά, παράλληλα, δεν θα διαταράσσεται το κλίμα σταθερότητας που θεωρείται πως έχει επιτευχθεί.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η προσπάθεια ενεργοποίησης στελεχών και μελών του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκλεγεί στο συγκεκριμένο όργανο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ