28.3.2012 9:31

«Πάσα» για να ευλογήσει επίσημα το Σύνδεσμο

ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ

 
Την κατάλληλη αφορμή για να ευλογηθεί επισήμως η λειτουργία του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και εγγράφως να ανάψει το «πράσινο φως» για την αθρόα εγγραφή στις τάξεις του των διστακτικών μελών του ιερού κλήρου της Χίου, έδωσε τη Δευτέρα το πρωί στο Σεβασμιώτατο, κατά την ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε στα Μεστά, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.
Παίρνοντας το λόγο ο π. Ιωάννης Κοντός ζήτησε από τον κ. Μάρκο να τοποθετηθεί ευθέως αν η συμμετοχή κληρικών στο Σύνδεσμο δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως, για να λάβει τη διπλωματική απάντηση του δεσπότη ότι εγγράφως θα τοποθετηθεί, αφού πρώτα διαβάσει το καταστατικό του Συνδέσμου.
Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα το καταστατικό θα παραδοθεί στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος, διαπιστώνοντας ότι ουδέν μεμπτό εμπεριέχει, αναμένεται να ευλογήσει επισήμως τη λειτουργία του και να σπάσει ολότελα τους δισταγμούς που υπήρχαν από ιερείς για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.
Την έγγραφη απάντηση του Σεβασμιώτατου επιδιώκουν και στο Σύνδεσμο, αφού, όπως χαρακτηριστικά εκμυστηρεύτηκε μέλος του στον politischios.gr, «από προφορικές παροτρύνσεις χορτάσαμε και στο παρελθόν, χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα».
Εικάζεται ότι ο ισορροπιστής και απόλυτα τυπικός Μάρκος έθεσε ως προϋπόθεση τη μελέτη του καταστατικού, αφενός για να μην επιτρέψει να διαφανεί με το πρώτο η έλλειψη εκ μέρους του κάθε ίχνους αμφισβήτησης στη λειτουργία του Συνδέσμου, αφετέρου για να του δώσει τη δυνατότητα έγγραφης απάντησης, όπως είναι η επιθυμία των μελών της διοίκησης του Συνδέσμου.
Στην περίπτωση, πάντως, που ολοκληρωθεί κατά τα προαναφερόμενα ο κύκλος των ενεργειών, ανοίγει επισήμως ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Μητροπόλεως – κληρικών, στο πνεύμα της ελευθερίας, του ανοικτού διαλόγου και της εκτίμησης της προσωπικότητας των κληρικών εκ μέρους του Μητροπολίτη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ