26.9.2012 14:36

Παρουσιάζεται το «ζουμί του πετεινού» στην Αθήνα

Η ΝΕΑ ΝΟΥΒΕΛΑ ΤΟΥ Γ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ «ΕΣΤΙΑ»

To μεσημέρι του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00, οι εκδόσεις της ΕΣΤΙΑΣ και ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης θα παρουσιάσουν το νέο έργο του τελευταίου, τη νουβέλα «Το ζουμί του πετεινού».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του εκδοτικού οίκου, επί της οδού Σόλωνος 60, έναντι του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκεί ο χιώτης συγγραφέας θα συναντήσει φίλους και αναγνώστες και με την ευκαιρία θα συζητήσει μαζί τους «για τη ζωή στη φύση ως αντίδοτο της κρίσης, αλλά και για την πρόσφατη καταστροφή της Χίου
από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές».
Η συγκεκριμένη νουβέλα, δεν είναι παρά ύμνος στη ζωή στη φύση, αφού αυτή περιγράφει, ενώ ο λόγος του Μακριδάκη επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ως πλούσιος και άρτιος λογοτεχνικά.
Στη ροή της ανάγνωσης ανακαλύπτει κανείς το ταλέντο του δημιουργού, ο οποίος επιλέγει (συνειδητά) να ακολουθεί τα γλωσσικά ιδιώματα του απλού λαού, «εν σοφία ρηθέντα»  και να αναδεικνύει τη μαγεία του λόγου και της σκέψης των ανθρώπων της γης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ