12.11.2012 14:47

Παρέμεινε στην κορυφή ο Κανάρης μετά τη νίκη του στην Καλαμωτή

 
Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Κανάρης, στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής με αντίπαλο την Καλαμωτή, αφού αν και προηγήθηκε με 0-3 στο ξεκίνημα της επανάληψης και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει κι' άλλο το σκορ, κινδύνεψε να ισοφαριστεί στο τέλος από την μαχητική Καλαμωτή, που ξύπνησε μετά το 60΄. Το τελικό 2-3 έδωσε τους τρεις βαθμούς στους κιτρινόμαυρους, που παρέμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας με 23 βαθμούς.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Κανάρης κυριάρχησε στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο μισάωρο με 0-2, με τους Ατσάλη και Βαϊντερλή, ενώ η Καλαμωτή ήταν ανύπαρκτη επιθετικά και αρκούνταν στο να παίζει μαζική άμυνα για να αντιμετωπίσει τον επιθετικό μονόλογο των φιλοξενούμενων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Κανάρη που ανέβασε κι' 'άλλο τον δείκτη του σκορ σε 0-3 με τον Καπό. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχε ένα εύκολο απόγευμα, η Καλαμωτή μετά το 60΄ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 65΄ με ωραίο σουτ του Γαλάτουλα. Το γκολ του Αναγνωστάκη στο 85΄ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, που έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. 
Άνετη επικράτηση για τον Όμηρο 
Εύκολο απόγευμα για τον Όμηρο στο γήπεδο της ΕΠΣ Χίου στη Καλλιμασιά, αφού επικράτησε του Άτλα με 4-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 4΄ με κεφαλιά ο Πελαντής, μετά από σέντρα του Σωτηράκη από αριστερά, που ήταν και σκορ ημιχρόνου αφού το σουτ του Μουλάκη στο 25΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουνέλη. Στο 65΄ ο Πελαντής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και τα προσωπικά του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Ψαρούδης. Άψογος συνδυασμός Ψαρούδη και Μπανιά στο 70΄, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το 3-0 για τους γηπεδούχους. Το τελικό 4-0 έκανε ο Σωτηράκης με δεύτερη προσπάθεια, με σουτ μέσα από την περιοχή.
 
Σημαντική νίκη για Βαρβασιακό
Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας πέτυχε ο Βαρβασιακός που νίκησε με 3-2 την Ελάτα στο δημοτικό στάδιο και ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας (ισοβαθμεί με τον Λαίλαπα). 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φόρσο, αλλά ο Βαρβασιακός πέρασε μπροστά στο σκορ με γκολ των Ντεμίρι και Balliu. Ο Φόρσος ισοφάρισε για την Ελάτα, όμως ο Ντεμίρι, με το 2ο προσωπικό του γκολ, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Α.Ντάνου.
Τέταρτη νίκη για τον Πύργο
 
Την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Πύργος, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του Κοφινά με 1-0. Οι γηπεοδύχοι ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ενώ είχαν ως καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος το πλασέ σε άδειο τέρμα του Γεωργαλά που πέρασε άουτ και το άστοχο σουτ του Δάνδουλα, ο οποίος είχε περάσει και τον τερματοφύλακα. Την νίκη στους "πρασίνους" έδωσε ο Παντελάκης με προβολή, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η ομάδα του Λαγούδη είχε μία κλασική ευκαιρία στο 90' για το 2-0, όταν ο Μπρής νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Κοφινά, μετά την κάθετη μπαλιά του Δάνδουλα. 
Ανέβηκε 5ος ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Καλαμωτής από τον Κανάρη και σε συνδυασμό με τη δική του νίκη με σκορ 5-1 επί του Λαίλαπα ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Το 1-0 για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Νύκτας, ενώ ο Ζαννίκος ισοφάρισε σε 1-1 (σκορ ημιχρόνου) για την ομάδα του Λιτσάκη. Στην επανάληψη η ομάδα του Αγίου Γεωργίου με γκολ των Μουλάκη, Νύκτα, Καρανικόλα και Σ.Σούκα πήρε τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης. 
Επιστροφή στις νίκες για την Δάφνη
Η Δάφνη επέστρεψε στις νίκες, μετά την βαριά ήττα από τον Κανάρη στα Νένητα, αφού επικράτησε άνετα του Ηρακλή με 3-0 στο δημοτικό στάδιο, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Δαφνώνα πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει ήττα του Κανάρη στο παιχνίδι με την Καλαμωτή για να παραμείνει εκεί μαζί με την ομάδα των Νενήτων. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ζαμπετάκης, Πουλιός και Μονιός.
Στον σημερινό αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά και τις ευκαιρίες, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις τους έγιναν από τα άκρα. Από την άλλη, ο Ηρακλής απείλησε ελάχιστα την εστία του Βαβάκα. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Χρήστου Σαββίδη, αλλά και του Γιώργου Σγουράκη μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαν. 
 Ισόπαλοι Καρυές και Μικρασιατική
Στο γήπεδο των Καρυών η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μικρασιατική και έφτασε τους 5 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μετά την σέντρα του Φεγγουδάκη και την προβολή του Σκανδάλη. Ο Φεγγουδάκης αντιμετώπισε πρόβλημα στους προσαγωγούς και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Αναστασίου. Οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 26' με τον Λάγαρη μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η Μικρασιατική προηγήθηκε ξανά όταν ο Αναστασίου έκανε τη σέντρα, ο Μοσχούρης πρόλαβε τον τερματοφύλακα των Καρυών και έστρωσε στον Οταμπασίδη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα η Μικρασιατική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Παντελίδη, αλλά ο Ευστρατίου είπε "παίζεται", ενώ τραυματίας αποχώρησε και ο Λάγαρης (γόνατο) και στη θέση του πέρασε ο Δόλωμας, ο οποίος ισοφάρισε τελικά για τις Καρυές μετά από μία αναμπουμπούλα στην άμυνα των "κιτρινόμαυρων". Η τρίτη αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι ήταν για τις Καρυές με τον 15χρονο Πασβάντη να περνάει στη θέση του τραυματία Γωνιά.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ