Την παρέμβαση του εισαγγελέα και την έναρξη ένορκης διοικητικής εξέτασης για τα αίτια και τις ευθύνες για την κατάληξη της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνονταν και χθες ακόμη στο βόρειο τμήμα του νησιού ζήτησαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγη ώρα.
Τον Στ. Ζουμίδη, τον Μ. Ζαχαριάδη και τον Γ. Θεοτοκά πλαισίωνε και η υπεύθυνη περιβαλλοντικής πολιτικής του κόμματος Ν.Φούντα.
«Η τρίτη μεγάλη καταστροφή μετά το σεισμό και μετά τη σφαγή είναι αυτή η πυρκαγιά για τη Χίο», είπε ο Μ. Ζαχαριάδης. Τις σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο συντονισμού και όχι μόνο κατήγγειλε ο Γ. Θεοτοκάς ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ο Στ. Ζουμίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντική προσφορά των εθελοντών.
Η Ν. Φούντα μίλησε για το μέγεθος της καταστροφής, υποστήριξε ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει ένας φορέας που να έχει το γενικό πρόσταγμα και να μην υπάρχει αυτή η κατανομή αρμοδιοτήτων. Όσο για την επόμενη μέρα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και τα τοπικά στελέχη δεσμεύθηκαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποζημιωθεί ο κόσμος όπως πρέπει
Το ζήτημα των ευθυνών επανάφερε ο Μ. Ζαχαριάδης σχολιάζοντας πως εμπρηστές υπάρχουν πάντα το ζήτημα είναι η πολιτεία τι κάνει για την αντιμετώπιση του εμπρησμού σε επίπεδο πρόληψης κι όχι καταστολής. Υποστήριξε τέλος πως ευθύνες για τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς, που ακόμη συνεχίζεται, έχουν όλοι οι δήμαρχοι, οι βουλευτές οι νομάρχες και όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια είχαν αξιώματα.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.