25.3.2012 14:25

Παρέλαση με το ζόρι!

ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ «ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ» ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 450 ΦΩΤΟ ΕΔΩ

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ"

Δεν αποφεύχθηκαν τελικά τα μικρο-επεισόδια στην σημερινή παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε με την απουσία της Ελπ. Τσουρή και του Κ. Μουσουρούλη που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν υπό τον κίνδυνο της έντονης αντιπαράθεσης με φορείς και κόμματα της Αριστεράς που είχαν προγραμματίσει διαμαρτυρίες. Πιο έντονη από ποτέ η παρουσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου που είχε παρατάξει ομάδες αστυνομικών κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Βικτώρων, οι δύο βουλευτές συνοδευόμενοι και από τους τοπικούς αιρετούς σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Χίου, κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο, ενώ λίγο πιο πέρα σε απόλυτα ήρεμο κλίμα διαμαρτύρονταν δεκάδες συνταξιούχοι ναυτικοί που για την υποβάθμιση του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη. 

Οι δύο βουλευτές αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων αποχώρησαν και η πομπή των αιρετών κατέβηκε την οδό Δημοκρατίας για να ξεκινήσει η παρέλαση.

Στη διασταύρωση της οδού Δημοκρατίας με την οδό Μαρτύρων, συγκεντρωμένοι φορείς που αποτελούνταν από το ΣΕΣΝΟΧ, τον Εμπορικό Σύλλογο, την ΟΕΒΕΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Χίου και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, παραβίασαν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις Αστυνομικές Δυνάμεις, ζητώντας να παρελάσουν πρώτοι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και τις περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Μετά από διαπραγμάτευση με την Αστυνομία, οι διαμαρτυρόμενοι παρέλασαν και με συνθήματα κατά του Μνημονίου αλλά και των τοπικών βουλευτών, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου από όπου και παρακολούθησαν την παρέλαση, φωνάζοντας κατά διαστήματα συνθήματα.

 

Δυο στην εξέδρα

Στην εξέδρα των επισήμων ανέβηκε μόνο ο Ταξίαρχος Μ. Μεϊμάρης και ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, ενώ κάτω από αυτήν παρέμειναν κάθ’ ολη τη διάρκεια της παρέλασης ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Λ. Λύκου και ο Δήμαρχος Χίου Πολ. Λαμπρινούδης, ενώ λίγο πιο πέρα παρέμειναν ελάχιστα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

 

 Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με μισή ώρα περίπου καθυστέρηση χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση κι αφού η απουσία των δυο βουλευτών μάλλον διευκόλυνε την διεκπεραίωση της. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ