15.5.2012 10:21

Το πάρε – δώσε των παραλιών και η τρομολαγνεία της ΛΑ.Σ. για το θέμα

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ

 
Η αρχική σκέψη ήταν οι παραλίες να αποδοθούν για διαχείριση στη Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων. Έγινε πράξη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όμως τροποποιείται εκ νέου στο Συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής και οι παραλίες θα διαχειριστούν τουλάχιστον τη φετινή περίοδο και πάλι από το Δήμο.
Το μπρος – πίσω εξηγείται από την πρώτη οικονομική αποτύπωση όσων θα απέφερε στην Εταιρεία η διαχείριση των παραλιών. Η νομοθετική απαίτηση για τις πολυσύχναστες παραλίες να είναι απαραίτητη η παρουσία ναυαγοσώστη, σε συνδυασμό ότι τα προβλεπόμενα έσοδα από την εκμίσθωση των παραλιών καταβάλλονται με σημαντική καθυστέρηση ή με ρύθμιση στο μακρινό μέλλον, έκανε τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής να προκρίνει ως ασύμφορη τη διαχείριση τους από τη Δημοτική Αναπτυξιακή Ακινήτων, το ταμείο της οποίας δεν είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις που άμεσα προβλέπεται να δημιουργηθούν. Για αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει ένα βήμα όπισθεν και φέτος η διαχείριση των παραλιών θα συνεχιστεί και πάλι από το Δήμο.
 
Βρήκε τροφή αντιπολίτευσης
 
Στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των παραλιών βρήκε χώρο να εισχωρήσει η Λ.Α.Σ., δημοτική παράταξη προσκείμενη στο Κ.Κ.Ε., με τη δική της φιλοσοφία. Συνέδεσε ατυχώς εργασίες αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών στη Μπέλα Βίστα με την εκμίσθωση εδώ και ένα χρόνο του αναψυκτηρίου από τον πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τομάζο και με ανακοίνωση της κατηγορεί τη δημοτική αρχή για ημετεροκρατία. «Βλέπουμε να επεκτείνεται σε χρήσεις , που καμιά σχέση δεν έχουν με  τα προβλεπόμενα για τα οποία υποτίθεται ενοικίασε το χώρο, χωρίς μάλιστα να έχουν περάσει και από καμιά  επιτροπή. Η ίδια πολιτική της ημετεροκρατίας ακολουθείται και σε άλλους δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια αφού άλλα λέει η  υπηρεσία και άλλα γίνονται φωτογραφικά. Η πελατειακή λογική του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής αποδεικνύει το τι περιμένει κάθε δημόσια γη, κάθε δημόσιο χώρο, που επί της ουσίας θα καταπατάται και θα καθίσταται απαγορευτικός για όλους τους άλλους, που πρέπει να μάθουν να ζουν με τις «αξιοποιημένες» παραλίες του κ. Δήμαρχου και της δημοτικής αρχής που προΐσταται.», καταγγέλλει.
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής. Αφού ενημερώνει ότι ο πλειοδότης ανέλαβε τη χρήση με τίμημα 6.300 ευρώ, ξεκαθαρίζει ότι ο ανάδοχος μπορεί να εκμεταλλεύεται μόνο το χώρο του αναψυκτηρίου, επιφάνειας 50 τ.μ.. «Η παραλία της Μπέλα Βίστα ήταν και είναι ελεύθερη για κάθε χρήση, όπως όλες οι παραλίες της Χίου. Ενημερώνουμε ότι εκτός από τις ιδιωτικές παραλίες (Όρμος Λω), σε καμία περιοχή του νησιού ο Δήμος δεν επιβάλλει είσοδο για τους λουόμενους και χρήστες παραλιών, και δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κάτι τέτοιο, όπως γίνεται σε άλλα νησιά. Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χίου θα προβεί στην εν γένει ανάπλαση της περιοχής Μπέλα Βίστα ήτοι: ξύλινες ράμπες για ΑμεΑ, τοποθέτηση νέων ομπρελών και λουλουδιών, καθώς και τη δημιουργία χώρου άθλησης beach volley», αναφέρει ο Δήμος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ