26.5.2012 12:08

Παράταση στο παρασκήνιο ή σιωπηρή αποδοχή;

 
Οι πάντες γνωρίζαμε ότι μέχρι τέλος του Μάη το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε την υποχρέωση να γνωμοδοτήσει, θετικά ή αρνητικά, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ενεργειακής επένδυσης Ρόκα – Iberdrola σε Χίο – Λέσβο – Λήμνο. Στην περίπτωση που υπερβεί το χρονικό όριο για την απάντηση του κατά 15 ημέρες, η Εταιρεία θεωρείται ότι απέσπασε τη θετική συγκατάθεση, δια της μη απαντήσεως.
 
Αν δεν κάνω λάθος, το Περιφερειακό Συμβούλιο που συγκαλείται στις 29 Μαΐου δεν περιλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο θέμα. Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είναι κάτι που επαναλαμβάνεται με χρονική άνεση τακτικά. Τι συμβαίνει επομένως;
 
Υπάρχει ήδη σιωπηρή αποδοχή του επενδυτικού σχεδίου ή προέκυψε μεταξύ περιφερειακής αρχής και ενδιαφερόμενης Εταιρείας κάποια νέα δυνατότητα παράτασης των χρονικών ορίων εξέτασης της Μελέτης; Αν συμβαίνει το δεύτερο πώς διασφαλίζεται η Περιφέρεια ότι η Ρόκας Iberdrola δεν θα κάνει χρήση του νομίμου δικαιώματος της να εκλάβει τη μη απάντηση εντός των νομοθετικά θεσμοθετημένων χρονικών ορίων ως έμμεση αποδοχή της Μελέτης της; Δεν νομίζουν στην Περιφέρεια ότι χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ