15.5.2013 10:49

Παράταση για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Παράταση έως το τέλος του μήνα έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερομένους για τα περιφερειακά αεροδρόμια, για να προχωρήσουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος στο σχετικό διαγωνισμό.

Αν και η αρχική προθεσμία έληγε την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου, ωστόσο η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε να δώσει επιπλέον χρόνο ύστερα από αιτήματα των τεσσάρων και πλέον υποψηφίων επενδυτών. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει δύο φορές διευκρινίσεις σχετικά με τον διαγωνισμό, γεγονός που καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον εκδηλώνουν ο γαλλικός όμιλος Vinci, η αργεντίνικη εταιρεία Corporation America και η Fraport.

Αποκρατικοποίηση

Υπενθυμίζεται ότι η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων προχωρεί σε δύο σχήματα στο καθένα εκ των οποίων έχουν ενταχθεί από 7 έως 10 αεροδρόμια. Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο επενδυτή να εντάξει στην ομάδα και κάποιο από τα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, του Αράξου, της Καλαμάτας και της Νέας Αγχιάλου.

Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι τρία εκ των αεροδρομίων Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου. Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης είναι για 30 + 10 έτη.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ