4.4.2012 10:23

Παράταση ενός μήνα στη διαβούλευση για τις ανεμογεννήτριες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΜΑΡΚΟΥ

 
Τη θεσμική δυνατότητα χρονικής επέκτασης της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου για τις ανεμογεννήτριες εξετάζει η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος, ικανοποιώντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, το βασικό αίτημα των κινήσεων πολιτών που αντιτίθονται στην αδειοδότηση της, προερχόμενες κυρίως από τη Χίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα ο «π», ο κ. Ν. Μάρκου μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινώσει επίσημα την παράταση της διαβούλευσης για έναν επιπλέον μήνα, ορίζοντας ότι αυτή θα γίνει υπό την εποπτεία των Δημοτικών Συμβουλίων. Στην ουσία η Περιφέρεια επιχειρεί να κάνει συνυπεύθυνους και τους δήμους, για να μη σηκώσει μόνη της το φορτίο που εκ της νομοθεσίας της αναλογεί.  
Με την επιλογή του ενός μήνα δίνεται όμως το μήνυμα ότι ο χρόνος διαβούλευσης δεν θα είναι αόριστος, όπως πιθανά θα επιθυμούσαν κάποιοι. Να σημειωθεί ότι θετικός ως προς την επέκταση ήταν και ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Iberdrola – Ρόκας, Δημ. Χριστοφοράτος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης που προκλήθηκε στο Ομήρειο, ανακοινώνοντας ότι μετά το Πάσχα και η ίδια η Εταιρεία θα προετοιμάσει παρουσίαση για να λυθούν όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν.
Στην Περιφέρεια, πάντως, ιδιαίτερα ερωτηματικά προκαλεί η διαβάθμιση των αντιδράσεων για την επένδυση, καθώς σε Λήμνο και Λέσβο είναι σχεδόν ανεπαίσθητες, την ώρα που στη Χίο υψώνεται ένα πρωτοφανές αντιεπενδυτικό μπαϊράκι. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ