12.3.2013 16:11

«Παραμυθοσκαρώματα» δασκάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΠΑΡΧΗ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Άνοιγμα στην κοινωνία και «αντεπίθεση» στην κρίση, αλλά και στις πιέσεις, κυρίως οικονομικές, που υφίσταται η οικογένεια του διδασκαλικού κόσμου, αποτελεί η εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Διδασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, αύριο το απόγευμα στις 18.00, στο 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και με γενικό Τίτλο «Παραμυθοσκαρώματα δασκάλων … στα παιδιά».

Πρόκειται για την παρουσίαση της δουλειάς εκπαιδευτικών της 1ης Βαθμίδας Εκπαίδευσης, της δημιουργικής τους κατάθεσης, πέρα από της παρουσίας τους στην αίθουσα διδασκαλίας.

Με άλλα λόγια, η καλλιτεχνική του ανησυχία, είτε αυτή εκφράζεται με τη συγγραφή ενός βιβλίου, παιδικού ή μη, είτε με τη θεατρική έκφραση, είτε την ποίηση ή την εικαστική δημιουργία, συγκεκριμένων δασκάλων και νηπιαγωγών που υπηρετούν στα σχολεία της Χίου, θα παρατεθεί με αποδέκτες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε μια σειρά εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο και σκοπό την απαλοιφή των συνεπειών που τελικά η κοινωνία βιώνει και υφίσταται, αφού η Τέχνη είναι «διαπεδαγωγική».

Τέχνη η διαπεδαγωγική

«Είναι γνωστή η ρήση», αναφέρεται στο καλοσχεδιασμένο δίπτυχο, που ο Σύλλογος κυκλοφορεί και είναι έργο, αποκλειστικά και αυτό, εθελοντών μελών του Συλλόγου, «ότι σε καιρούς κρίσης η Τέχνη είναι διαπεδαγωγική. Ο σύλλογός μας, οι καλοί μας συνάδελφοι, που καταθέτουν την ψυχή τους σ’ ένα χαρτί, σ’ ένα καμβά, σε μια παρτιτούρα, επιχειρούν να απαλύνουν την πικρή γεύση που έχουμε μικροί και μεγάλοι, βλέποντας τη ζωή μας τοπίο στην ομίχλη στο βωμό των κερδών μιας δράκας χρυσοκάνθαρων του πλούτου. Επιχειρούν μα μας ταξιδέψουν εμάς και τα παιδιά μας, σε ονειρεμένες πολιτείες, που ο νους και η καρδιά θα ζεσταθούν στο σίγουρο ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε χέρι-χέρι για να σμίξουμε τον κόσμο και στην ελπίδα και τον αγώνα».

Στο πνεύμα αυτό, όπως ανακοίνωσαν οι Γιώργος Αμπαζής και Βασίλης Μαυρέλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν για την αυριανή βραδιά «Λόγου και Τέχνης», δρομολογείται σειρά πολιτιστικών και επιμορφωτικών συναντήσεων, αλλά και η αξιοποίηση της εστίας των δασκάλων στο κέντρο της πόλης, του Οίκου Χίου Διδασκάλου, όπου θα φιλοξενηθούν εικαστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, με διοργανωτή την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ