23.1.2013 14:00

Παραμένει αυτοδύναμο

ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις διαπραγματεύσεις έμεινε (και καλώς έκανε) η συζήτηση για τη συγχώνευση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) με τον ΟΑΕΔ. Η πρόταση που είχε καταθέσει ο υπουργός ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης στον υπουργό Εμπορικής  Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη δεν θα υλοποιηθεί, επειδή όπως κρίθηκε το αντικείμενο της ναυτιλιακής εργασίας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του υπόλοιπου εργασιακού τομέα.

«Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και είχε συνεχισθεί στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος για τη  Διοικητική Μεταρρύθμιση με στόχο τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, το συντονισμό της προνοιακής και ναυτεργασιακής πολιτικής αλλά και την επίτευξη οικονομίας, αλλά τελικά κρίθηκε ότι δεν το επιτρέπει η διαφορετικότητα των αντικειμένων», δηλώνει ο Χρήστος Καραχάλιος, βάζοντας τελεία και παύλα στην υπόθεση.

Μεταφορά

Υπενθυμίζεται ότι  με το νόμο  4072/2012 το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο εντάχθηκε στην εποπτεία  του υπουργείου Εργασίας, τον Απρίλιο 2012, οι Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης του Οίκου Ναύτου μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ στον Οίκο Ναύτη έμεινε μόνο αρμοδιότητα καταβολής κάποιων επιδομάτων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos