31.7.2012 9:52

Παραιτείται, δεν εγκαταλείπει

- Η ΡΙΤΣΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

 
Την αναμενόμενη παραίτηση του από Δημοτικός Σύμβουλος κατέθεσε χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χίου ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, εξηγώντας ότι ο χρόνος και οι ανάγκες του στο υπουργείο δεν του επιτρέπουν σε αυτή τη χρονική στιγμή την περαιτέρω συμμετοχή του. Ο κ. Μουσουρούλης ευχαρίστησε το Σώμα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν και ζήτησε ο τόπος να αξιοποιήσει μέσα από τις πρωτοβουλίες το ανθρώπινο δυναμικό του, ως τη μόνη βιώσιμη λύση.
 
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει:
 
«Όλοι αποδέχονται ότι ο τόπος μας έχει πολλές και μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες οφείλουμε να αναδείξουμε. Αυτό αποτελούσε οδηγό σε όλη τη διάρκεια της πορείας μου σε όποιες θέσεις είχα την τιμή να υπηρετήσω στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πίστευα και πιστεύω ότι μπορούμε να μετατρέψουμε τη Χίο σε κοιτίδα βιώσιμης ανάπτυξης και πολιτισμού αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της.
 
Το ίδιο επιδίωξα και όταν με την επιλογή των συμπολιτών μας εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος Χίου. Σε όσα δημοτικά συμβούλια συμμετείχα, καθώς και ως Βουλευτής, ανέδειξα θέματα αλλά και κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις. Μεταξύ άλλων σας υπενθυμίζω αυτές για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης (ΟΠΣ) Έργων του Δήμου, το οποίο και εκκρεμεί η υλοποίησή του και το Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχέδιο, το οποίο και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου.
 
Όπως γνωρίζετε, με πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ανέλαβα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Αντιλαμβάνεστε ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις που απορρέουν από τα νέα μου καθήκοντα με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους για τη συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της θητείας μου. Ελπίζω το δημοτικό συμβούλιο να μπορέσει να λάβει τις αποφάσεις εκείνες που να εξασφαλίζουν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Χίου και να επιλύουν τα προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
 
Επίσης, θέλω να διαβεβαιώσω τόσο το δημοτικό συμβούλιο, όσο και τους πολίτες της Χίου ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρόοδο του τόπου μας, συμβάλλοντας σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του νησιού μας.»
 
Δημοτική Σύμβουλος η Ελευθερία (Ρίτσα)  Καλλέργη
Η παραίτηση του Κ. Μουσουρούλη από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη υποψήφια με τον συνδυασμό της Νέας Αντίληψης που θα είναι η Ελευθερία Καλλέργη.
Η κ. Καλλέργη διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος και στην προηγούμενη δημοτική θητεία και αναμένεται να ορκιστεί άμεσα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ