21.2.2012 16:43

Παραχωρήθηκε από τον ΕΟΤ στο δήμο Χίου το τουριστικό περίπτερο στα Λημνιά

Σάμπως θα είναι καλύτερα;

Μέσα στα «δώρα» του ΕΟΤ σε 56 δήμους της χώρας περιλαμβάνεται και η παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου των Λιμνιών στο δήμο Χίου. Η παραχώρηση περιλαμβάνεται στο νόμο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί «Αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα», που ψηφίστηκε πρόσφατα, χωρίς να συμπεριλάβει και το αίτημα παραχώρησης του «Ξενία» στη Μπέλα Βίστα.
Το τουριστικό περίπτερο είναι κτισμένο σε οικόπεδο 780 τ.μ. στην είσοδο των Λιμνιών. Πρόκειται για λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές κτίριο, συνολικής επιφάνειας 169 τ.μ., που κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως αναψυκτήριο – εστιατόριο, πριν ξεκινήσουν τα βάσανα του. Αφού εγκαταλείφθηκε επειδή δεν είχε οικοδομικές αδειοδοτήσεις, νομιμοποιήθηκε από τον ΕΟΤ μόλις το 2006. Το Σεπτέμβριο του 2010 προκηρύχθηκε διαγωνισμός εκμίσθωσης του από ιδιώτη, ο οποίος απέβη άκαρπος, χωρίς να κατατεθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.
Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. προς το βουλευτή Κ. Μουσουρούλη, εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον, όμως, αντί της επαναπροκήρυξης, ο ΕΟΤ επέλεξε την παραχώρηση του στο Δήμο Χίου. Πόσο βέβαιο είναι ότι θα αξιοποιηθεί με το νέο ιδιοκτησιακό του καθεστώς; Η ως τώρα εμπειρία από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Απλά να επισημανθεί ότι πάγωσε οριστικά η προοπτική ανέγερσης στέγης πολιτισμού για τη Βολισσό κι ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί ως εναλλακτική λύση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ