3.4.2014 19:57

Παπούλιας: Σας έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση

Παπούλιας: Σας έχω ευχάριστα νέα, βγήκαμε από την κρίση
 
 
«Ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες, κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους εκπροσώπους της ΑΧΕΠΑ - «Πολύ μεγάλη επιτυχία η έκδοση ομολόγων» - «Συνεχίστε να πιέζετε για το Κυπριακό» - «Ευχαριστώ τον Ομπάμα που δεν ξεχνά την Ελλάδα»
 
Με «ευχάριστα νέα», όπως είπε χαρακτηριστικά, υποδέχθηκε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας στο προεδρικό μέγαρο τους εκπροσώπους της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.
 
Μιλώντας στους εκπροσώπους των απόδημων Ελλήνων, ο Πρόεδρος τόνισε: «Αυτή τη φορά, μάλλον έχω ευχάριστα νέα να σας πω: η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Και όπως λένε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι, η Ελλάδα έχει βγει κατά 75%-80% από την κρίση».
 
 
«Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.
 
Και συνέχισε, πλέκοντας το εγκώμιο στους ομογενείς: «Δεν μείνατε όμως και εσείς αμέτοχοι απ' αυτή την προσπάθεια του ελληνικού λαού.  Προσπαθήσατε όσο μπορούσατε σε όλους τους τομείς.  Ενθαρρύνατε τους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργήσατε μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός από τη δεύτερη μεγάλη πατρίδα σας προς την Ελλάδα. Αυτά είναι πολλά και σημαντικά».
 
 
«Δεν μείνατε όμως εκεί.  Εξακολουθείτε να παρακολουθείτε τα πράγματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως είναι το Κυπριακό, που μπαίνει σε μια καινούργια φάση. Και δεν πάει να πει ότι, επειδή μπαίνει σε μια καινούργια φάση, έχουν φύγει από την επίλυση του Κυπριακού τα προβλήματα που υπάρχουν. Και υπάρχουν προβλήματα. Και αυτά οφείλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να έχει απόψεις που δεν συμβαδίζουν και δεν συνάδουν με αυτό που υπεγράφη και από τις δύο πλευρές και που θέλει να το ερμηνεύει διαφορετικά η τουρκοκυπριακή πλευρά» σημείωσε.  
 
 
«Νομίζω ότι και εδώ δεν θα πρέπει εσείς να καταθέσετε τα όπλα, να το παρακολουθείτε, να επεμβαίνετε και να ασκείτε πιέσεις εκεί που ξέρετε ότι μπορεί να πιάσουν τόπο. Το χρειαζόμαστε. Αυτό το κάνετε πάντοτε.  Σας παρακολουθώ, σας παρακολουθούσα στο παρελθόν και σαν υπουργός των Εξωτερικών, έχετε καταγράψει πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας ή σπρώχνοντας τον αμερικανικό παράγοντα να πάρει θέσεις δίκαιες. Δεν λέγω φιλο-ελληνικές, λέγω δίκαιες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό επικαλούμαστε εμείς οι μικροί και αδύνατοι. Ένα όπλο έχουμε: τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, να τηρούνται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου».
 
 
Ακόμη, ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, για το ευχετήριο τηλεγράφημα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
 
«Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα που υπόσχεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας» σχολίασε.
 
«Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι' αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» είπε ακόμη.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ