23.8.2012 14:46

Παπαρήγα: Επίθεση σε Δένδια για τα περί εμπρησμού στη Χίο

Αμεση ήταν η αντίδραση της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης περί ενδείξεων εμπρησμού στις φωτιές της Χίου και της Ζακύνθου, τις οποίες και χαρακτήρισε προκλητικές.
«Δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την αιτία των πυρκαγιών, αλλά ο υπουργός και ολόκληρη η κυβέρνηση πάνε να αποκρύψουν ένα γεγονός που βεβαίως ευθύνες φέρνουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε ότι από τις αρχές Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου και στις αρχές Αυγούστου ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, είχαν καταγγείλει ότι στο νησί είναι ανύπαρκτες οι υποδομές πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.
«Επομένως», συνέχισε, «ακόμη και αν πρόκειται για εμπρησμό κάτι που είναι δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα, δεν δικαιολογούνται τέτοιες τραγικές περικοπές στη στήριξη πυροπροστασίας πυρασφάλειας για την κάλυψη των αναγκών ολόκληρης της Ελλάδας και της Χίου με το επαρκές προσωπικό».
Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, τα στελέχη υψηλής ασφαλείας που έστειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οι εξωτερικές δυνάμεις οι εξωτερικές, αποδείχτηκαν ανωφελείς για το νησί αφού δεν γνώριζαν την περιοχή.
Οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ
*Πλήρη προστασία των μαστιχοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και του δασικού πλούτου της περιοχής και όχι με τα συνηθισμένα υποκειμενικά και κριτήρια λιτότητας του ΕΛΓΑ με πραγματικά αντικειμενικά κριτήρια.
*Να μην αλλάξει η χρήση γης. Στο σημείο αυτό η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι «σε μέρη που σήμερα καίγονται ακόμη στη Χίο έχουν υποβάλλει διεκδικήσεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τουριστικά συγκροτήματα, προκειμένου να αλλάξει η χρήση γης, να στήσουν ανεμογεννήτριες και άλλες σχετικές με τον τουρισμό εγκαταστάσεις».
*Την 100% στήριξη της εγχώριας παραγωγής του νησιού.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ