12.2.2015 13:20

"Παπάγια μάντολες" κι "Εχθροί εξ αίματος" από το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου

Με το έργο «Παπάγια Μάντολες» που διακρίθηκε ανάμεσα από  107 συμμετοχές (1ο βραβείο στο «2ο διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2014» που οργάνωσε το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου), ξεκινάει τη θεατρική του δράση το Περιφερειακό Θέατρο.

Το έργο του Αντώνη Κρύσιλα, αφορά σε μια μαύρη κωμωδία: «Ένας φυλακισμένος σεφ διηγείται την ιστορία του και την πορεία από τη δόξα ως τη φυλακή, καυτηριάζοντας τη σημερινή καθημερινότητα και τα κακώς -πολιτικά και κοινωνικά- κείμενα. Το έργο απασχολείται με όσα συμβαίνουν γύρω μας από την αρχή της κρίσης έως σήμερα. Ο ήρωάς του μιλά για όλους εκείνους που δεν τόλμησαν να μιλήσουν, διαμαρτύρεται για όσους δεν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και εκδικείται στη θέση τους».

Συγγραφή: Αντώνης Κρύσιλας - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πάχος - Ερμηνεία: Γιώργος Μιχαλάκης

Το έργο «ΠΑΠΑΓΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ» θα παρουσιαστεί στο Ομήρεο Π.Κ.Δ. Χίου στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 20:30, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Πριν την παράσταση θα βραβευθεί ο συγγραφέας κ. Κρύσιλας Αντώνης, θα αποδοθεί έπαινος στο συγγραφέα κ. Σφάλη Αντώνη για το έργο «Το φαινόμενο της Σήραγγας» (διακρίθηκε στον ίδιο διαγωνισμό), ενώ οι απόφοιτοι των Θεατρικών Εργαστηρίων 2011 – 2014, θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης των σπουδών τους.

Στο Δη.Πε.Θε. Β.Α. ήδη λειτουργούν τα «θεατρικά Εργαστήρια 2015», με συνολική παρουσία 50 διδασκόμενων. Παράλληλα αυτή την περίοδο η κεντρική σκηνή προετοιμάζεται (διαδικασία προβών) σε δύο παραγωγές, με την πρεμιέρα του πρώτου έργου να παραγματοποιείται στις 20 Μάρτη και του δευτέρου στις 2 Μάη 2015, στο Ο.Π.Κ.Δ.Χ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μαθητές των εργαστηρίων θα περιοδεύσουν στη Χίο παρουσιάζοντας τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη (παράσταση εφαρμογής).

Πρώτη παραγωγή κεντρικής σκηνής (20 Μαρτίου 2015 – Ο.Π.Κ.Δ.Χ.): «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά.

«Ένα τροχαίο ατύχημα στέλνει τον αλκοολικό οργανισμό στο νοσοκομείο, σε κατάσταση κώματος. Από αυτή τη στιγμή, ξεσπά διαμάχη μεταξύ των οργάνων. Πρωταγωνιστές της διαμάχης, είναι το Λεπτό και το Παχύ Έντερο όπου διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, όπως η Καρδιά, οι Νεφροί και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ή όχι στην κατάληξη του ημιθανούς οργανισμού, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε ένα νέο και υγιές σώμα. Μια «ζοφερή κωμωδία» που κατά την εξέλιξή της κλιμακώνει το αίσθημα της αγωνίας για την επιβίωση, ενώ εγκλωβίζει σταδιακά τους πρωταγωνιστές σε αδιέξοδο. Η κυριαρχία της απειλής, της προδοσίας, της θέσεως ισχύος & του φόβου του θανάτου, παραπέμπουν στα καίρια ζητήματα που «κακατρώγουν» τη σύνθεση ενός αρμονικού –λειτουργικά- κοινωνικού συνόλου, από την αρχή ύπαρξης της ζωής του ανθρώπου. Οι «Εχθροί εξ αίματος» είναι μια αριστουργηματική μαύρη κωμωδία που ενέχει μακάβρια στοιχεία μαζί με σπαρταριστές κωμικές στιγμές».

Συγγραφή: Αρκάς - Eρμηνεύουν: Θοδωρής Προκοπίου - Γιώργος Παυλιδάκης - Ευθύμης Μπαλαγιάννης
Σκηνοθεσία, Μουσική Επιμέλεια & Σκηνογραφία: Μανώλης Σορμαΐνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ