10.3.2016 0:36

Πάνω από 3.000 μετανάστες στο νησί, έκτακτη επικοινωνία Βουρνού - Δρίτσα

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ ΑΡΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο με το Κέντρο Καταγραφής στη ΒΙ.ΑΛ. να έχει γεμίσει, τη Σούδα να μη δέχεται άλλο κόσμο στις σκηνές του Δήμου Χίου και το άνοιγμα των Ταμπάκικων (εκτάκτως) να έχει γίνει ήδη από τις 23.00 το βράδυ προκειμένου εκεί να παραμείνουν ΄σοι πρόσφυγες φθάσουν τις πρωϊνές ώρες. 

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες με τη βροχή να δημιουργεί μικρά προβλήματα, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε έκτακτη επικοινωνία του Δημάρχου Χίου Μαν. Βουρνού με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσα, λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, προκειμένου το υπουργείο να στείλει πλοίο στο νησί για να παραλάβει κόσμο καθώς ολοένα και εγκλωβίζονται περισσότεροι μετανάστες.  
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, το πλοίο Tera Jet θα φθάσει στη Χίο στις 06.00 το πρωί, χωρίς να έχει αποφασιστεί πόσους πρόσφυγες θα επιβιβάσει. 
Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση θα επανακτιμηθεί τις πρωινές ώρες και αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει η μετακίνηση των προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τη Χίο που συνεχίζεται παρά τις καιρικές συνθήκες αμείωτη. Από τις 20.00 το βράδυ μέχρι τώρα περισσότεροι από 500 μετανάστες έφθασαν στις ακτές του νησιού και ο αριθμός ολοένα και βαίνει αυξανόμενος. 
 
Ελάχιστοι με εισιτήρια
Την ίδια στιγμή το Blue Star που απέπλευσε από το λιμάνι της Χίου λίγο μετά τις 23.00 για άλλη μια φορά επιβίβασε λιγότερους από 100 πρόσφυγες, δείγμα της λάθους πολιτικής των ακτοπλοϊκών εταιριών στο θέμα. Όπως εξηγούν στο politischios.gr άνθρωποι του χώρου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πρόσφυγες που κρατούν εισιτήρια να αναχωρήσουν από τη Χίο την επόμενη εβδομάδα! 
Όλα αυτά σήμερα το πρωί θα τεθούν επί τάπητος και πιθανά η βιωσιμότητα της κατάστασης να εξαρτηθεί για άλλη μια φορά από τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, που κάθε μέρα που περνάει δείχνει να χάνει την επαφή της με την πραγματικότητα στα νησιά... 
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ