10.4.2012 17:34

Παίζουν την κολοκυθιά με το νέο λιμάνι

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ, ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΕΛ. ΤΣΟΥΡΗ

Ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων έφερε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χίου, Ελ. Τσουρή αφού με δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι έπειτα από επικοινωνία της με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γ. Οικονομίδη έλαβε την ενημέρωση ότι το έργο κατασκευής του νέου κεντρικού λιμένα Χίου βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του αντίστοιχου τεχνικού δελτίου – πλήν των κτιριακών εγκαταστάσεων - , με στόχο την ένταξή του στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Η ίδια μιλώντας σήμερα στο e-politis τόνισε ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα από κανέναν για οριστική διακοπή του νέου λιμένα και παρά την απάντηση του υπουργού Γ. Μαγκριώτη στον βουλευτή Κ. Μουσουρούλη μέσα στην οποία ανέφερε ότι το έργο δεν είναι ώριμο για χρηματοδότηση.

«Έχουν γίνει συσκέψεις επί συσκέψεων. Στην τελευταία ήταν παρόντες και ο δήμαρχος Χίου και ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου. Εκεί αποφασίσαμε το ένα τμήμα που αφορά τον λιμένα να χρηματοδοτηθεί από το τομεακό του Υπουργείου Μεταφορών ενώ το τμήμα που αφορά τις χερσαίες εγκαταστάσεις να χρηματοδοτηθεί πιθανά μέσω ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Όντως υπάρχουν μερικές ατέλειες, κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα οι οποίες μπορούν να συμπληρωθούν στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη δημοπράτησή του. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», ανέφερε η κ. Τσουρή.

Ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη που έρχεται να ανατρέψει τα όσα υποστήριξε ο κ. Μαγκριώτης πριν μία εβδομάδα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των απαντήσεων, τα οποία αναμένεται να διασαφηνιστούν μόνο μετά το πέρας των 10 ημερών που απαιτούνται για την ένταξη του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ