7.3.2012 14:36

Παίζουν με τη ζωή τους

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΡΙΖΑΡΙ

Σε  επικίνδυνο οικόπεδο έχει μετατραπεί ο χώρος που  «ανέσκαψε» στις αρχές της 10ετίας του 2000 η 3η ΕΒΑ, αποκαλύπτοντας τμήμα του κοιμητηρίου της Ελληνιστικής περιόδου. Ο χώρος έχει κυρηχθεί προστατευόμενος, χωρίς δυνατότητα  αποκατάστασης, αλλά είναι κυριολεκτικά απροστάτευτος αφού το χαμηλό και κατεστραμμένο σε πολλά σημεία  συρματόπλεγμα δεν εμποδίζει κανέναν να περάσει μέσα.
Το πιο προσβάσιμο σημείο είναι στα ψηλά πρανή της δυτικής πλευράς, όπου όμως για να κατέβουν οι επίδοξοι «εισβολείς» πρέπει να έχουν και ικανότητες «κομάντο», αφού πρέπει να κάνουν «κατάβαση» από δύσκολα σημεία, πατώντας σε όγκους χωμάτων που συχνά καταρρέουν και σε  υπερυψωμένους τάφους, με κίνδυνο να γκρεμιστούν και να τραυματιστούν.
Συνήθεις «δράστες»  τα παιδιά της περιοχής, που κατεβαίνουν και παίζουν στην ανασκαφή, χωρίς να συνειδητοποιούν τους κινδύνους. Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας του φαινόμενου και η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να λάβει τα μέτρα της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ