18.4.2012 11:15

Το παιχνίδι των δυο

ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ Ή ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ – ΓΑΝΙΑΡΗΣ;

Ανέκαθεν η προτιμισιακή σχέση που ανέπτυσσαν οι αυτοδιοικητικοί αιρετοί, ειδικά οι διαχειριζόμενοι εξουσία, έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στις εθνικές εκλογές. Για αυτό και την επομένη των εκλογών παρατηρούνταν ισχυρές αναταράξεις, με τους ηττημένους να αποδίδουν μερίδιο της ήττας τους στην επιρροή που άσκησαν υπέρ του νικητή πρόσωπα της τοπικής εξουσίας.
Σ΄ αυτές τις εκλογές δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης ανήκουν στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ και η επιρροή τους, κατά βάση, εκεί αποκτά αξία. Πληροφορίες θέλουν και τους δυο υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ να έχουν συνομιλήσει με τον Πολ. Λαμπρινούδη κι εκείνος, κατά περίπτωση, να τους έχει καθησυχάσει είτε με υποσχέσεις στήριξης, είτε με δεσμεύσεις μη εμπλοκής στα της εκλογικής αναμέτρησης. Οι σχέσεις Λαμπρινούδη – Τσουρή διαχρονικά έχουν περάσει από σαράντα κύματα, αυτό φυσικά δεν εμποδίζει την εδώ και χρόνια συγκατοίκηση τους στις κορυφές εξουσίας του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η στιγμή ο Πολύδωρος να κάνει το τάκλιν που πάντα ονειρεύονταν στη βουλευτή, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θεωρούν ότι η επιθυμία του να έχει όλους τους ρόλους ανοιχτούς για εκείνον για το μέλλον, θα τον κάνουν να αποφύγει την ενδυνάμωση ενός νέου εσωκομματικού πόλου στο πρόσωπο του Κ. Τριαντάφυλλου. Από το πώς θα κινηθεί η πλειοψηφία των στενών συνεργατών του θα φωτογραφηθεί, ίσως, η τελική του στάση.
 
Κώστας και Στέλλα
Ακόμα πιο μπλεγμένη είναι η κατάσταση με τον Κ. Γανιάρη. Πολιτική προσωπικότητα ήπιων τόνων εκ φύσεως, ο αντιπεριφερειάρχης δέχεται έντονες πιέσεις να εκφράσει ή έστω να διαρρεύσει την προτίμηση του υπέρ κάποιου υποψηφίου. Η Ελ. Τσουρή θεωρεί ότι ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης της ισχυρής στήριξης που του προσέφερε στον δικό του εκλογικό αγώνα κι ο Κ. Τριαντάφυλλος στηρίζεται στην παραδοσιακή κοινή εφόρμηση από το περιβάλλον Κοτσακά.
Με τον αντιπεριφερειάρχη να εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα εκφραστεί δημόσια υπέρ του ενός ή του άλλου, οι δυο υποψήφιοι προσδοκούν στη φανερή υποστήριξη της Στέλλας Κανάριου, συζύγου του Κ. Γανιάρη και πολιτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με πολύχρονη αυτόνομη διαδρομή στο Κίνημα και πάντα σεβαστή αξία στο χώρο. Θα πείσουν τη Στέλλα ή θα επιλέξει να κρατήσει κι εκείνη την προτίμηση της για τον εαυτό της και μόνο; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ