5.6.2015 14:14

Παγχιακό «μπλακ άουτ» την Πέμπτη

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΦΠΑ

Πολλαπλές αντιδράσεις εντός κι εκτός κυβερνητικού στρατοπέδου συνεχίζει να προκαλεί η πρόθεση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά στο κείμενο της διαπραγμάτευσης.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της κομβικής συνάντησης των περιφερειαρχών Βορείου Νοτίου Αιγαίου με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη η συντονιστική επιτροπή των τοπικών φορέων που αποτελείται από Δήμο, Περιφερεία, ΟΕΒΕ, Επιμελητήριο και Εργατικό Κέντρο Χίου εξήγγειλε παγχιακή κινητοποίηση καλώντας καταστηματάρχες αλλά και υπαλλήλους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν σε αυτή την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου. 

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

"Στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς –δανειστές  (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) διαφαίνεται ότι η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε να «θυσιάσει» τους νησιώτες συναινώντας σε ένα επαχθέστατο για αυτούς μέτρο, αυτό της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές,  ένα μέτρο που καθιερώθηκε ως ένα μικρό αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα στους ακρίτες και προφανώς δεν αποτελεί κάποιας μορφής  προνόμιο.

Το συγκεκριμένο μέτρο που –εκτός από νησο-κτόνο- αντίκειται στο άρθρο 101 του Συντάγματος  περί νησιωτικότητας θα οδηγήσει τα νησιά μας σε μαρασμό θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης, θα αφανίσει τον τουριστικό κλάδο και θα επιτείνει  την τάση  μετανάστευσης  του «οικονομικά ενεργού» πληθυσμού τοποθετώντας τις νησιωτικές περιοχές σε ένα φαύλο κύκλο παρακμής.

Καλούμε σε Παγχιακό Συλλαλητήριο την Πέμπτη  11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Βουνακίου, ώστε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην υιοθέτηση ενός τόσο επαχθούς μέτρου που θα υποβαθμίσει τη ζωή των νησιωτών .

Καλούμε τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρώντας σε στάση εργασίας  από τις 12 και έως τη λήξη του ωραρίου".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ