19.3.2012 10:45

Παγχιακή απεργία την Πέμπτη

• Η ΧΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ- ΝΑΤ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

 

Ισχνή ήταν η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Χίου, στην προγραμματισμένη κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει για σήμερα το πρωί στις 9 στο λιμάνι της Χίου με την ευκαιρία της 48ωρης κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΠΝΟ για σήμερα και αύριο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαννίκος ο μικρός αριθμός των συγκεντρωμένων δεν έχει να στερηθεί σε τίποτα από αγωνιστικό παλμό που πρέπει να έχει η σημερινή ημέρα αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η απεργία δεν θα πρέπει να στραφεί σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Οι συνταξιούχοι ναυτικοί έδωσαν  ξανά ραντεβού στη μία σήμερα  το μεσημέρι προκειμένου να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων για Psara Glory και Οινούσσαι ΙΙΙ των οποίων τα πληρώματα δεν απεργούν.

Από τη σημερινή κινητοποίηση πάντως ήρθε στο φως ακόμα μία πτυχή σε ότι αφορά την ενότητα των συνταξιούχων ναυτικών αφού όπως φαίνεται στην παρούσα φάση οι ενέργειες οι οποίες γίνονται είναι από δύο κατευθύνσεις με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποσυντονίζεται.

Συγκεκριμένα στη σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετείχε ο σύλλογος Συνταξιούχων Συκιάδας- Λαγκάδας που αποτελεί και τη μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα των συνταξιούχων αφού θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των φορέων.

Έτσι αυτή την ώρα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ενώ λίγο μετά τις 11.30 το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Χίου Π. Λαμπρινούδη, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι προετοιμάζεται δυναμική κινητοποίηση την Πέμπτη, με το κλείσιμο Λιμανιού και Αεροδρομίου, καθώς και της Περιφέρειας και του Δήμου.

Για ανάγκη ενότητας των συνταξιούχων σε μία κρίσιμη συγκυρία έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Συκιάδας – Λαγκάδας Μ. Παπαζή η οποία τόνισε ότι σήμερα θα συναντηθούν τα δύο σωματεία προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους που αναμένεται να κορυφωθούν την Πέμπτη. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Μ. ΠΑΠΑΖΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ