12.3.2012 16:32

Π. Λαμπρινούδης: "Τα ημιτελή έργα έχουν ονοματεπώνυμο"

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Σε σκληρή γλώσσα ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του δημάρχου Χίου, σχετικά με όσα ανέφερε σε ανοικτή επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Μιχαηλίδης περί της ανακύκλωσης και των ημιτελών έργων.
Μάλιστα ο δήμαρχος Χίου, άφησε και υπονοούμενα κατά της Ελ. Τσουρή λέγοντας ότι: «Τα ημιτελή μεγάλα έργα έχουν ονοματεπώνυμο: «το Νοσοκομείο και το Φράγμα Κόρης Γεφύρι», εκτελούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες των  Υπουργείων και δεν είχε ποτέ καμία ανάμιξη η Τοπική Αυτοδιοίκηση».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
          Ο Δήμος Χίου για πρώτη φορά τόλμησε να επιχειρήσει την ολοκλήρωση ενός σχεδίου ανακύκλωσης, εν μέσω μιας δύσκολης ομολογουμένως οργανωτικής περιόδου με την εφαρμογή του Σχεδίου Νόμου του Καλλικράτη.
          Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, στην οποία αναφέρεσθε, ουδέποτε είχε την ευθύνη για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, καθώς αυτή τη διαχείριση, εκ του νόμου, την έχουν οι δήμοι. 
          Ως πρώην Ν.Α. είχαμε αναλάβει να κατασκευάσουμε στο νησί Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), γεγονός το οποίο επιτεύχθηκε με την κατασκευή ΧΥΤΑ της 1ης Διαχειριστικής ενότητας, η οποία ξεκίνησε στις 12/8/2008 και αναμένεται να παραδοθεί ως τα τέλη Μαρτίου 2012 και ακολούθως να ξεκινήσουν οι εξάμηνες δοκιμαστικές εργασίες.
          Όσον αφορά την πορεία του διαγωνισμού για την ανακύκλωση, ακολουθήσαμε τη διαδικασία και τους όρους, που θέτει η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ήτοι:
προμήθεια με τον απαραίτητο εξοπλισμό για 6 χρόνια από την ανάδοχο εταιρεία, που θα αναλάβει την ανακύκλωση, ενώ το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την πληρωμή του στελεχιακού προσωπικού  της ανακύκλωσης, δεδομένου ότι αυτό το κόστος θα έπρεπε να καλυφθεί από το Δήμο – βάσει των όρων της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης – αλλά αυτό καθίσταται αδύνατο, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων.
          Όλα τα παραπάνω δεν αναφέρθηκαν στο δημοσίευμά σας ή λόγω έλλειψης ενημέρωσης ή λόγω σκοπιμότητας.
          Θα μπορούσατε να πληροφορηθείτε από τον κ. Σουρέλα ότι όλη η διαδικασία, που ακολουθείται, συμπίπτει με τους όρους, που προβλέπει η Ε.Ε.Α.Α. και δεν θα καταλήγαμε σε αυτή, εάν είχαμε θετική απάντηση από την  Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.
          Τέλος, όσον αφορά τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας για ημιτελή και εγκαταλειμμένα έργα, προφανώς “έχετε χτυπήσει λάθος πόρτα” για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.
          Τα ημιτελή μεγάλα έργα έχουν ονοματεπώνυμο: «το Νοσοκομείο και το Φράγμα Κόρης Γεφύρι», εκτελούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες των  Υπουργείων και δεν είχε ποτέ καμία ανάμιξη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
          Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε ότι προσωπικά εσείς, ουδέποτε - για καθαρά πολιτικούς λόγους - ενώσατε τη φωνή διαμαρτυρίας σας, στις προσπάθειες του πρώην Νομάρχη και νυν Δημάρχου Χίου για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ