4.8.2016 17:58

Π. Λαμπρινούδης: «Πως ανέχεται η αρχαιολογία αυτή την κατάσταση στο Κάστρο;»

Σειρά ερωτημάτων για τη στάση της αρχαιολογίας σε ότι αφορά στην παρουσία του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Χίου και του ΟΗΕ στη Σούδα, υποβάλλει μέσα από δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Δήμαρχος του νησιού και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Σε αυτή σημειώνει ότι απορίας άξιο πως η αρχαιολογία ανέχεται την κατάσταση και δεν επεμβαίνει ενώ διερωτάται αν θα ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης τμημάτων του Φρουρίου που δρομολογείται στο νέο ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά ο κ. Λαμπρινούδης σημειώνει:

«Η σταδιακή υποβάθμιση της περιοχής του κάστρου λόγω της συνεχιζόμενης προσέλευσης χιλιάδων προσφύγων, συνεχίζεται..

  Οι κάτοικοι καταγγέλλουν καθημερινά προβλήματα ασφάλειας αλλά και θέματα σκουπιδιών και υγιεινής γενικότερα ως απόρροια της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της περιοχής.

Απορίας άξιο είναι το πώς η αρχαιολογία ανέχεται την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί την στιγμή που επεμβαίνει σε άλλα θέματα ‘’δευτερεύουσας’’ σημασίας!

Σε λίγο καρό στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ πρέπει να ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης των τμημάτων του φρουρίου που έχουν καταρρεύσει και διερωτώμαι.. υπό αυτές τις συνθήκες πως θα ξεκινήσει το έργο;

Τέλος ο Δήμος Χίου διερωτάται αν τουλάχιστον  θα καθαριστούν τα τείχη της εισόδου από την αντιαισθητική παρουσία ξερών χόρτων πάνω στο φρούριο; Για τους ελάχιστους έστω τουρίστες που ακόμη το επισκέπτονται…»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ