13.3.2012 10:43

Ούτε «σκοινάκια» δεν θέλουν οι Ολυμπούσοι

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Οι κάτοικοι των Ολύμπων απέρριψαν  ομόφωνα και πάλι  το αίτημα της 96 ΑΔΤΕ για επαναλειτουργία του πεδίου βολής και παράταση της μίσθωσης της περιοχής για άλλα 12 χρόνια. Στην λαϊκή συνέλευση της περασμένης Κυριακής το κλίμα ήταν πάλι ιδιαίτερα φορτισμένο και το ακροατήριο απέρριψε  ακόμη και τη μεμονωμένη χρήση ενός τμήματος για τις αναγκαίες θερινές ασκήσεις, τα αποκαλούμενα σχοινάκια, που έχει ζητήσει ο στρατός.
Η απόφαση
Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας για τη διαβίβαση στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δ. Χίου του αιτήματος παράτασης  της μίσθωσης  του Πεδίου Βολών Κάτω Φανών. Ο Μ. Μάκος υποστήριξε ότι τουλάχιστον για τις θερινές ασκήσεις θα μπορούσε και θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία για τη χρήση ενός τμήματος του χώρου, αλλά το ακροατήριο απέρριψε ομόφωνα  και αυτό το αίτημα.
Οι ενδιαφερόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω.
1] Να μη γίνει καμιά δραστηριότητα από μέρους του Στρατού στην περιοχή των Κάτω Φανών, ακόμη και για καλοκαιρινές ασκήσεις.
2] Να αποχαρακτηριστεί η περιοχή και να γίνει εκτεταμένη έρευνα από το Στρατό για τον εντοπισμό παλαιών βλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή.
3] Να μην παραταθεί η μίσθωση Πεδίου Βολών Κάτω Φανών.
Μη νόμιμη
Στη συζήτηση του αιτήματος στην Επιτροπή Ζωής του δήμου Χίου, η νομική σύμβουλος Τ. Αλλοιμόνου υποστήριξε  μεταξύ άλλων ότι η όποια συμφωνία με την 97 ΑΔΤΕ μπορεί να διακοπεί άμεσα γιατί δεν είναι εμπορική μίσθωση δεν είναι εμπορική μίσθωση, αλλά και ότι ζητούμενη ανανέωση δεν είναι νόμιμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ