22.2.2012 10:21

Ούτε φέτος Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αμανή

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ 48 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 32 ΕΠΟΧΙΚΟΙ

Δεν θα εγκατασταθεί Κλιμάκιο Πυρασφάλειας στην περιοχή της Βολισσού ούτε και φέτος, αφού η επιτροπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της, δεν ενέκρινε την αίτηση που υπέβαλλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για την περιοχή της Αμανής, με στόχο την καλύτερη εποπτεία της υπαίθρου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, μαζί με τα άλλα δύο που λειτουργούν στα Αρμόλια και τα Καρδάμυλα.
Η ενέργεια της αρμόδιας Επιτροπής μάλλον δεν αιφνιδίασε το διοικητή της Υπηρεσίας Χίου, Ι. Αρχοντάκη, που μιλώντας ρεαλιστικά χαρακτηρίζει αναμενόμενη την απόρριψη, αφού οι οικονομικές συγκυρίες δεν ευνοούν τέτοιες ενέργειες.
«Τουλάχιστον δεν μας κλείνουν κανένα, όπως κάνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα που κλείνουν 35, μεταξύ των οποίων και ένα στη Λέσβο», δηλώνει.
Προσλήψεις
Το θετικό για το σώμα είναι ότι από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ορκίσθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία οι 48 πρώην εποχικοί που προσλήφθηκαν ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. Τις  ανάγκες της θερινής περιόδου θα κληθούν να  καλύψουν οι υπόλοιποι  32 που  δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του  ΑΣΕΠ και παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας ως εποχικοί.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ