9.6.2015 15:29

Ουδείς για τον Βοτανικό Κήπο

ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Κάθε επιθυμία που είχε εκδηλωθεί για την εκμετάλλευση του Βοτανικού Κήπου φαίνεται να ξερίζωσε το ασφυκτικό πλαίσιο της προκήρυξης του διαγωνισμού και κυρίως η αβεβαιότητα για το αν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο χώρος ως αναψυκτήριο, καφέ και με  δυνατότητα εγκατάστασης μουσικής.

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί για την 12ετή εκμίσθωση του βοτανικού κήπου, με το συμβολικό μίσθωμα των 1000 ευρώ,  παρότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις επενδυτές οι δυο εξ αυτών και κάτοικοι της περιοχής, εν τέλει ουδείς εμφανίστηκε και ο διαγωνισμός απέβη άγονος.

Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί σε μια εβδομάδα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Πάντως στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της  Τρίτης ο Στ. Καμπούρης εισηγήθηκε την τροποποίηση των αρχικών όρων με νέα απόφαση της Επιτροπής ώστε η επένδυση να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους υποψήφιους επενδυτές.

«Παρότι το μίσθωμα ήταν συμβολικό είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο που περιείχαν οι όροι δημοπράτησης που ήταν ιδιαίτερα δεσμευτικοί και ανέβαζαν το κόστος για τον κάθε ενδιαφερόμενο», σημείωσε ο κ. Καμπούρης, άποψη με την οποία συμφώνησαν στην πλειονότητά τους τα μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ