7.3.2017 18:38

Ότι δεν κατάφερε ο Κατρούγκαλος, το κατάφεραν οι 5 Δήμαρχοι [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Με τη δημόσια δέσμευση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι θα παραταθεί για έναν επιπλέον χρόνο το μέτρο της χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά, ως ένα από τα βασικά μέτρα στήριξης της οικονομίας τους, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συνάντησης των 5 Δημάρχων, Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου με στελέχη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Οι επαφές των 5 Δημάρχων γίνονται στο πλαίσιο επίσκεψής τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων με επίκεντρο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών από τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών. 

Να σημειωθεί ότι 1,5 μήνα νωρίτερα ο αρμόδιος Υπουργός Π. Κατρούγκαλος με επιστολή του είχε ενημερώσει τη Βουλή ότι το πρόγραμμα της βίζας διακόπτεται αφού στελέχη της Ε.Ε. δεν αναγνώριζαν την ανάγκη συνέχισης του μέτρου, κάτι που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις νησιωτικές κοινωνίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ