6.2.2013 16:40

Όταν το χόμπι γίνεται επάγγελμα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΟ COZY, ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ DESI, ΤΗ Μ. ΤΣΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Α. ΠΟΛΙΤΗ

Το να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα είναι ίσως ένας στόχος ζωής. Να μπορείς δηλαδή να κάνεις αυτό που σου αρέσει αλλά και να ζεις από αυτό. Η Δέσποινα και η Ασπασία Μπουμπάρη το πέτυχαν.

Οι δυο αδερφές, έχοντας η κάθε μία τη δική της διαδρομή, διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά και στάση ζωής, συνειδητοποίησαν εδώ και δύο χρόνια ότι η αγάπη τους για τη δημιουργία μπορεί να τους αποφέρει έσοδα, σε καιρούς μάλιστα που η αγορά αποζητά αντιστοιχία εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλής τιμής.

Η Δ. Μπουμπάρη, συνδημιουργός, μαζί με την αδερφή της, των κοσμημάτων «DESI», μιλάει στον «π» τόσο για το νέο τους ξεκίνημα αλλά και για τη φιλανθρωπική βραδιά που διοργανώνουν αύριο βράδυ στο καφέ COZY στην Προκυμαία, μαζί με τις Μ. Τσουρή και Α. Πολίτη.

 

Ερ: Δέσποινα όντας άνθρωπος της νοσηλευτικής με πτυχίο και μεταπτυχιακό πως αποφάσισες να μπεις στο χώρο της δημιουργίας των κοσμημάτων;

Δ.Μ: Μόλις τελείωσα τη Νοσηλευτική που αποτελεί και μεγάλη μου αγάπη, είπα να ξεκινήσω το Μεταπτυχιακό μου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διαβάζω συνεχώς και να παραμένω στο σπίτι αρκετές ώρες. Στα διαστήματα που βρισκόμουν Χίο, είχα ήδη ασχοληθεί με τη διακόσμηση αρκετών καταστημάτων τόσο της παραλίας όσο και του κέντρου. Έτσι έχοντας χρόνο στη διάθεσή μου είπα να ασχοληθώ με τη δημιουργία κοσμημάτων.

Ερ.: Η αρχή πως έγινε;

Δ.Μ.: Σε κάποια ανύποπτη στιγμή πήρα ορισμένα παλιά κοσμήματα και μπιζού που είχα, τα διέλυσα και ξεκίνησα, μαζί με την αδερφή μου, να φτιάχνω καινούργια από τα υλικά που προέκυψαν. Στη συνέχεια τα δείξαμε στο στενό μας οικογενειακό περιβάλλον και αμέσως μετά προέκυψε η πρώτη πώληση μπιζού. Περνώντας ο καιρός δημιουργούσαμε συνέχεια, αυτή τη φορά με υλικά που παραγγέλναμε από την Αθήνα. Έτσι πέρσι ανακοινώσαμε τόσο στην οικογένειά μας όσο και στους φίλους μας ότι από εδώ και πέρα η επαγγελματική ασχολία μας θα είναι αυτή.

Ερ.: Τι υλικά χρησιμοποιείτε στις δημιουργίες σας;

Δ.Μ.: Πάρα πολλά, ανάλογα με τι χρειάζεται ο κάθε πελάτης μας. Δημιουργούμε με υφάσματα, κορδέλες, χάνδρες, μέταλλο, δέρμα και άλλα πολλά. Επίσης διακοσμούμε ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ανάλογα με τις παρεμβάσεις που θέλει ο καθένας αλλά και το γούστο του.

Ερ.: Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

Δ.Μ: Φυσικά υπάρχει και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που μας βάζει στη διαδικασία να επεκτείνουμε σε επαγγελματικό πλέον επίπεδο τη δραστηριότητά μας. Ο κόσμος αναγνωρίζει τις βασικές διαφορές της δουλειάς μας και αυτό είναι κάτι που μας δίνει και δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Από την άλλη επιδιώκουμε την αντιστοιχία ποιοτικών πρώτων υλών και χαμηλών τιμών ώστε ο καθένας να μπορεί να προμηθευτεί ένα κόσμημα, να κάνει την παρέμβαση στο ρούχο που χρειάζεται και άλλα πολλά.

Ερ.: Πώς προέκυψε η διοργάνωση της Πέμπτης στο COZY;

Δ.Μ.: Με τα δύο κορίτσια, δηλαδή τη Μαρία Τσουρή και την Αθηνά Πολίτη, γνωριζόμασταν και νωρίτερα. Ψάχναμε τρόπους ο κόσμος να δει τη δουλειά μας, να έρθει κοντά σε εμάς και να γνωρίσει τις δημιουργίες μας. Έτσι προέκυψε αυτή η ιδέα.

Βέβαια θεωρήσαμε ότι καλό θα ήταν στην πρώτη μας εμφάνιση να δώσουμε και το μήνυμα της φιλανθρωπίας, γι’ αυτό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου. Θέλω με την ευκαιρία να καλέσω όλο τον κόσμο να βρεθεί στην εκδήλωση μας που έχει τίτλο «Όλα για τη γυναίκα» στις 18:00 της Πέμπτης στον 3ο όροφο του COZY. Θα είναι μία ξεχωριστή βραδιά και θα έχουμε την ευκαιρία σίγουρα να πούμε πολλά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ