26.7.2012 22:39

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

 
Ψήφισε λοιπόν ο λαός μας (λίγο παραπάνω από το μισό τουλάχιστον)... Και ουφ ευτυχώς σωθήκαμε! Από την επομένη κιόλας των εκλογών ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Με κυβερνήτες να παίζουν κρυφτό, με νοσούντες υπουργούς και πρωθυπουργούς κουβαλώντας πάσαν νόσον και πάσαν... ώσπου πάσαν στην πάσαν, τελικά χάσανε τη μπάλα των ντόμινο-παραιτήσεων. Νέα μπάντα λοιπόν συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα φασιστοειδή της χρυσής αυγής αναβαθμισμένους στα ντράμς (αν και περισσότερο τα ταμ-ταμ τους ταιριάζουν). Να βαράνε κεφάλια, όχι βεβαίως τίποτα συστημικών πολιτικών που κυβέρνησαν καταστρέφοντας τη χώρα ή τίποτα τραπεζιτών/βιομηχάνων (άλλωστε και στις δύο περιπτώσεις πως να δαγκώσεις το χέρι που σε  ταΐζει) όπως είχε τάξει με περίσσιο φτηνό λαϊκισμό (ιστορικά γνωστό κύριο χαρακτηριστικό του φασιστικού και ναζιστικού χώρου). Βαράνε κεφάλια μεταναστών και άλλων αδυνάτων, αριστερών ή αναρχικών και άλλων για το σύστημα ενοχλητικών, συνεχίζοντας στο ρυθμό και τη μελ(αν)ωδία που ξεκίνησε η ακροδεξιά και εμφυλιακού τύπου προπαγάνδα των μαέστρων των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται ακόμα! Περήφανοι λοιπόν οι ψηφοφόροι αυτών και λοιπών δεκανικιών του συστήματος. Τώρα που έρχονται κι άλλα μέτρα, κι άλλα χαράτσια, κι άλλες περικοπές, κι άλλο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, των δημοσίων υποδομών, της χώρα της ίδιας και του λαού της, ε ναι, τώρα μπορούν να κοιμούνται όλοι (αν)ήσυχοι με ευρώ (ή μήπως κι αυτό δεν το έχουν και πολύ σίγουρο;). Οι λαϊκές καταθέσεις -αν υπάρχουν ακόμα τέτοιες- είναι ασφαλείς κι ο Έλληνας χορτάτος σε σημείο αυτοκτονίας (sic)!
 
Για να δούμε όμως και λίγο σοβαρά τα πράγματα. Η τσέπη των τραπεζιτών μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, ο μικρομεσαίος πετσοκόβεται, φορολογείται και φτωχαίνει κι άλλο, εφοπ-ληστές και βιομήχανοι καπνίζουν πούρα στην υγεία των κορόιδων που πληρώνουν για να αυξήσουν εκείνοι τα κέρδη τους και να ξεπερνάνε την κρίση τους φορτώνοντάς την στις πλάτες μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν ακόμα και τώρα κάποιος δεν τη βλέπει ή δε βλέπει ποιος ευθύνεται για αυτήν, ε, τότε να του συστήσει ο Αντωνάκης τον οφθαλμίατρό του, που όπως φάνηκε, κάνει θαύματα! Αν και τέτοια πάθηση των ματιών απαιτεί ταξικά γυαλιά, κι όχι γαλάζιους επιδέσμους και πατς τυφλόμυγας.
 
Βγήκε λοιπόν ο γαλαζοπράσινος μονόφθαλμος Αντώνης ΒενιζελοΚουρέλης να μας κυβερνήσει μα δεν πειράζει! Γιατί ήρθε η ώρα για υπεύθυνη αντιπολίτευση! Ένα ισχυρό 27% (ας είναι και το άλλο το 4.5%) είναι πολύ χρήσιμο για την κοινωνία, πίσω από έδρανα και μέσα σε διαδρόμους, παρά στο γεμάτο κυκλοφορία και “επικίνδυνο” δρόμο!
 
Η μεγάλη καούρα για το Μπάρμπα Φώτη, μα και για  παραμονή πάση θυσία σε ευρώ-ΕΕ-επαναδιαπραγμάτευση από ένα κομμάτι της αριστεράς, είναι αυτό ακριβώς που πήγε και θα πάει τα πράγματα μπροστά, που αποδυναμώνει τη θέση του εχθρού για ΕΕ-ευρώ-χρέος και θα κάνει κίνημα!!!!!!! Ο πιο καλός διαπραγματευτής ποιος αναδείχτηκε τελικά; Μάλλον κανείς! Γιατί με το βιαστή σου δεν διαπραγματεύεσαι, εκτός κι αν είσαι της λογικής “δέχομαι”, αλλά θα βάλω σως για να γλιστράει.
 
SOS λοιπόν! Κάποιος να 'ρθει να μας σώσει! Ακόμα πιστεύεις σε σωτήρες και κάλπες που θα σε σώσουν χωρίς εσύ να ανακατευτείς; Η λαϊκή σοφία λέει “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”. Πόσο αλήθεια! Πόσες πολλές τέτοιες “αλεπούδες” εμφανίστηκαν ξαφνικά (?) ανάμεσά μας. Πόσοι τέτοιοι “λεβέντες”, που δεν κατέβηκαν ούτε σε μια διαδήλωση, δεν απήργησαν ποτέ ή δεν κάναν το παραμικρό, δεν πάλεψαν ούτε για μια στιγμή να ανατρέψουν την καταστροφή της χώρας και του λαού κι ας το παίζαν κατά καιρούς κάποιοι από αυτούς μεγαλόστομοι “πατριώτες”, εμφανίστηκαν  με εμφύλιο -για την τάξη τους- μίσος, που μη φτάνοντας τους αντιστεκόμενους και αγωνιζόμενους εργαζόμενους, “τα κάναν κρεμαστάρια” για να έχουν και την ησυχία τους. Πόσοι τέτοιοι δεν εμφανίστηκαν και προσπάθησαν με άθλιους τρόπους να πετάξουν από πάνω τους ενοχές για όσα ΔΕΝ έκαναν. Φορτώνοντας όλα τα κακά της μοίρας μας σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους πραγματικά υπευθύνους για το χάλι μας, τραπεζίτες – βιομηχάνους - εφοπληστές και τους συνεργαζόμενους με αυτούς κυβερνώντες δυνάστες μας, τους οποίους ενίοτε ξαναψηφίζουν κιόλας. Αναζητώντας ακόμα και τώρα, την ευκολία του καναπέ τους με τεμπέλικες ή/και αυταπατώμενες αναθέσεις ή ακόμα νοσταλγώντας δήθεν άμεμπτες-αδιάφθορες και με κοινωνική προσφορά, δηλαδή ιστορικά (για εκείνους που ξέρουν τουλάχιστον ιστορία) ανύπαρκτες χούντες.
 
Κατηγορούν τα θύματα κι όχι τους θύτες, κατηγορούν τους πιο αδύναμους μιας και δεν τολμάνε να τα βάλουν με τους δυνατούς (είναι της νοοτροπίας, χέρι που δε μπορείς να δαγκώσεις, φίλα το, όπως φιλάς και τις κατουρημένες ποδιές). Για τέτοιους περήφανους και ηρωϊκούς τσάμπα μάγκες μιλάμε. Κατηγορούν λοιπόν τους απεργούς. Κατηγορούν τους μετανάστες, τις περισσότερες φορές θύματα των πολέμων του ΝΑΤΟ στο οποίο συμμετέχει κι η χώρα μας (χάρη στις κυβερνήσεις που έχουμε τόσες δεκαετίες), μα και θύματα της εκμετάλλευσης από Ελληναράδες εργοδότες της μαύρης εργασίας και εγκληματικών κυκλώματων κάθε είδους. Κατηγορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, τους διαδηλωτές και τους αστέγους που “χαλούν την εικόνα” και “καταστρέφουν τον τουρισμό”, τους συνδικαλιστές γενικά - αόριστα και τελικά όλους (γιατί βλέπεις εκτός από τους υποταγμένους, υπάρχουν και οι επικίνδυνοι για την εξουσία, με τους οποίους ευκαιρία έτσι να ξεμπερδέψουνε), τους απλήρωτους καταληψίες, μα και τους ανέργους, είτε γιατί δε βρίσκουν δουλειά (οι ίδιοι φταίνε και για αυτό), είτε επειδή δεν πήγαν να δουλέψουν με κανένα, ένα, δύο ή και εκατό πτυχία για 8 ή 10 ή και 12 ώρες για 200, 300 ή 400 ευρώ (είτε μικτά, είτε καθαρά). Εκεί φτάσαμε. Το να έχεις δουλειά έστω και μόνο κατ' όνομα (δουλεύοντας σαν σκύλος και χωρίς απολαβές) είναι πολυτέλεια, σου κάνουν και χάρη! Το δικαίωμα στην εργασία γίνεται υποχρέωση στην πλήρη εκμετάλλευση εν έτει 2012, στην εποχή των τεράστιων επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων και δυνατοτήτων κατά τα άλλα. Φταίνε κι οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι που κλείσαν, γιατί κι αυτοί ήταν τεμπέληδες, μη ανταγωνιστικοί σε σχέση με τα τεράστια πολυκαταστήματα και τα πολυεθνικά αντίστοιχα κ.ο.κ. Κοινωνία στα όρια της, σε παράκρουση και με τον κίνδυνο πλήρους εκφασισμού προ των πυλών.
 
Κι οι φτωχοί, φτωχότεροι, ενώ την ίδια στιγμή οι μπίζνες και τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπ-ληστών αυγαταίνουν, μιας και η εκμετάλλευση γίνεται ακόμα ευκολότερη και μεγαλύτερη με τις ευλογίες της πολιτείας και του “νόμου”, γιατί άλλωστε αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Με λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα και ενέργεια να ξεπουλιούνται/παραχωρούνται προς “αξιοποίηση” σε ιδιώτες (για αυτό οι υπάλληλοι βουλευτές-υπουργοί και τοπικοί άρχοντες/παράγοντες, καίγονται να τα κατασκευάσουν ή να τα επεκτείνουν, όπως συμβαίνει και στο νησί μας, πάντα με τη συνδρομή και κάποιων ντόπιων προθύμων που παίρνουν ακόμα και πρωτοβουλίες λόγω συμφερόντων από την “επένδυση” ή την απαλλοτρίωση). Με όλο και περισσότερα χρήματα να πηγαίνουν στις τράπεζες... και το λαό να πεινάει ή να αυτοκτονεί!
 
Κρύψου λοιπόν αλεπουδιάρη μου! Για πόσο ακόμα; Νομίζεις θα μείνει μακριά από σένα όλο αυτό; Εσύ δε θα μιλάς καθόλου και δε θα σε αγγίξουν νομίζεις; Θα τη σκαπουλάρεις με τις γνωστές σου οσφυοκαμψίες, τον μπάρμπα Φώτη στην Κορώνη και τα ρουσφετάκια;;;
 
Οι δρόμοι ανασαίνουν, θα ακούς την ανάσα τους όλο και πιο βαριά...
 
Αν δεν είσαι πλούσιος ή από τους σκυφτούς, διάλεξε πλευρά λοιπόν και ξεκούνα! Τίποτα δε θα σου αφήσουν. Κι όσο νωρίτερα το πάρεις χαμπάρι για το που είναι τα συμφέροντά σου, τόσο καλύτερες πιθανότητες έχεις να μη μείνεις στη σήψη και ψοφήσεις σαν το σκυλί στον καναπέ σου. Τόσο πιθανότερο είναι να μπορέσεις να σηκωθείς εγκαίρως και να διεκδικήσεις μαζί με τους άλλους της τάξης σου συλλογικά! Αν είσαι εργαζόμενος και όχι παράσιτο, αν δεν είσαι τσάμπα μάγκας που τα βάζει με τους αδύναμους και τσανακογλύφτης, τότε πάρε τα πόδια σου και προχώρα. Έχουμε δρόμο αδερφέ μου να βαδίσουμε, μα θα τα καταφέρουμε!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ