15.6.2015 13:33

Ως και 20% περικοπές συντάξεων ζητάνε οι δανειστές

Παράλογες και ανεδαφικές χαρακτηρίζονται από την ελληνική πλευρά οι αξιώσεις που εγείρουν οι δανειστές στο πεδίο του Ασφαλιστικού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Οι πληροφορίες- όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από τις Βρυξέλλες- δείχνουν προς την πλευρά του ΔΝΤ, το οποίο προσήλθε στις διαβουλεύσεις με άγριες διαθέσεις και χωρίς την παραμικρή όρεξη να υποχωρήσει από τις απαιτήσεις του για μείωση εδώ και τώρα των συντάξεων, όχι μόνο των επικουρικών αλλά και των κύριων! Τι ζητάνε οι τεχνοκράτες; Μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά περίπου 1,8 δισ ευρώ; Πώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Σε μείωση των κύριων συντάξεων ως και 20%!

Οι απαιτήσεις αυτές ξεκινάνε από τις εκτιμήσεις των ξένων τεχνοκρατών ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο, κάτι που η ελληνική πλευρά δεν δέχεται, τουλάχιστον στο μέγεθος που υποστηρίζει το ΔΝΤ και γι' αυτό ζητά πρώτα Αναλογιστικές μελέτες.

Η Αθήνα προτείνει σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, με "ομπρέλα" στα θεμελιωμένα δικαιώματα, Βαρέα, μητέρες ανηλίκων και πρόσθετη ποινή 10% για πρόωρες αποχωρήσεις, ενώ δεν συζητά καν το ενδεχόμενο κατάργησης του ΕΚΑΣ. Οι δανειστές ζητάνε μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ άρα μείωση και στις κύριες συντάξεις, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, κατάργηση του ΕΚΑΣ, άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και την καταβολή μόνο ανταποδοτικής σύνταξης για αποχωρήσεις από 1/7, έτσι ώστε να καταβάλλεται ολόκληρη σύνταξη με τη συμπλήρωση των 67 ετώv.Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ