28.11.2014 11:31

«Ως εδώωωω!».

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «D ART POINT» ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ»,

«Φτάνει πιά!», βροντοφώναξαν οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι των Θεατρικών εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην θεατρική και χορευτική παράσταση που έδωσαν το βράδυ της Τρίτης στην Απλωταριά, στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με τη συνεργασία του  «Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Χίου», το οποίο είχε παρουσιάσει σχετική ημερίδα νωρίτερα στο Ομήρειο, οι ηθοποιοί κατάφεραν να αποδώσουν βιωματικά μια κατάσταση που δεν τιμά το ανθρώπινο γένος. Παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει, το φαινόμενο δυστυχώς δεν έχει εξαλειφθεί. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, ευαισθητοποιημένο από την πραγματικότητα, αλλά και από την επιτυχή προσφορά και την πλούσια δράση του Κέντρου, έβαλε το δικό του πετραδάκι στη δύσκολη προσπάθεια.                                     

 Οι καλλιτέχνες                                                                                                                                                                                                                      

 Ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τις ερμηνείες των σπουδαστών, που βασίστηκαν σε δικά τους κείμενα, τους χορευτές της σχολής D Art Point και τις χορογραφίες  της δασκάλας χορού Μαργαρίτας Καμαράτου. Τα κείμενα ερμήνευσαν η Ελένη Πολύζου,  η Μαρία Ζαννίκου, ο Δημήτρης Γιαμάς, η Ιφιγένεια Σωτηράκη, η Μαρούσσα Μάμμα,  ο Δημήτρης Μπαχάς, η Ειρήνη Κρεατσούλα,  ο Βασίλης Παχουνδάκης, η  Μαρία Αυγουστίδη, η Μίτση Λεγάτου,  η Μαρκέλλα Γιοβανάκη, η  Ανθή Λυμνιούδη, η  Μαρκέλλα Καραπιπέρη και η Μαρία Γκλώτσου.                       Χόρεψαν η Μαργαρίτα Καμαράτου  και ο  Μιχάλης Καγιαβάς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ