20.11.2012 10:30

Οριστικά με δυο βουλευτές

• ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΔΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

Σταθερή εκπροσώπηση από δυο βουλευτές θα συνεχίσει να έχει το νησί μας. Παρά την αρχική αναστάτωση που είχε προκληθεί με δεδομένη τη μείωση του πληθυσμού, όπως αυτή καταγράφηκε μετά την απογραφή του 2011, τελικά, σύμφωνα με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι βουλευτικές έδρες κάθε εκλογικής περιφέρειας, οι βουλευτές που θα εκλέγονται στο νομό μας παραμένουν δύο.
Το επίμαχο διάταγμα κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
Οι μεγαλύτερες αυξομειώσεις γίνονται στην Αττική, όπου κερδισμένη είναι η περιφέρεια της Β΄ Αθήνας που θα εκλέγει δυο επιπλέον βουλευτές (44), το υπόλοιπο Αττικής που θα εκλέγει επιπλέον 3 (17) και η Β΄ Θεσσαλονίκης όπου θα εκλέγονται κατά δυο περισσότεροι (9).
Στην υπόλοιπη Ελλάδα κερδίζουν μία επιπλέον έδρα οι εκλογικές περιφέρειες των νομών Θεσπρωτίας (2 αντί 1), Μαγνησίας (6 αντί 5), Κυκλάδων (4 αντί 3). Αντίθετα χάνουν από μία έδρα οι νομοί Σερρών (6 αντί 7), Τρικάλων (4 αντί 5), Καρδίτσας (4 αντί 5), Ηλείας (5 αντί 6), Αχαΐας (8 αντί 9), Αιτωλοακαρνανίας (7 αντί 8), Βοιωτίας (3 αντί 4).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ