23.7.2015 14:48

Οργασμός δημοπρατήσεων από την Περιφέρεια

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ, ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ

Μπορεί η οικονομική κρίση να γονάτισε τα δημόσια έργα, όμως αυτό δεν απέτρεψε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει κανονικά τον σχεδιασμό της σχετικά με τα έργα που είχε προαναγγείλει για το οδικό δίκτυο της Χίου.

Έτσι την προηγούμενη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατοχύρωσε στην εργολαβία της Ιωάννας Καράμπελλα το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την βελτίωση του οδικού δικτύου της κεντρικής Χίου με το ποσό των 840.000 ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 25%.

Σε επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να κατοχυρωθεί και το αποτέλεσμα της δημοπράτησης του έργου βελτίωσης του οδικού δικτύου της νότιας Χίου.

Παίρνει μπρος το γεφύρι

Οι πραγματικά σημαντικές εξελίξεις έχουν να κάνουν σε ότι αφορά στην εργολαβία της Βόρειας Χίου όπου μέσα σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και η ολοκλήρωση της γέφυρας του Παντουκειούς.

Όπως επεσήμανε στον «π» ο αντιπεριφερείαρχης Θ. Βαλσαμίδης, το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκε σημαντική προσπάθεια ώστε το υπόλοιπο της εργολαβίας να αναληφθεί από τον 2ο σε σειρά εργολάβο μετά την έκπτωση του «ΑΚΑΜΑ».

Όμως επειδή η νέα δημοπρασία έπρεπε να βγει με βάση τους ίδιους όρους διακήρυξης και συνεπώς η χρονική διάρκεια του έργου θα έπρεπε να είναι 21 μήνες, κρίθηκε ως απαγορευτική η εκχώρηση του έργου στον 2ο εργολάβο αφού το ΕΣΠΑ λήγει σε 5 μήνες.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμίδη, δόθηκε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας να εγκαταλείψει οριστικά το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και να κινήσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσής τους μέσα από την εργολαβία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Βόρειας Χίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η Τεχνική Υπηρεσία, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό για το γεφύρι του Παντουκειούς ώστε ο νέος εργολάβος, αν δεν υποβληθούν ενστάσεις, να μπορεί να εγκατασταθεί στο σημείο μέσα στον Αύγουστο.

Προχωράει και το λιμάνι της Λαγκάδας

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει και το θέμα της επαναδημοπράτησης του λιμένα της Λαγκάδας αφού η Περιφέρεια αναμένει μέχρι τις 3/8 την καταβολή των εγγυητικών από τις εταιρίες προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που αναμένεται να καταστήσει τη Λαγκάδα ως ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια τουριστικών σκαφών της Χίου.

Προετοιμάζονται από νωρίς

Το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στις φετινές πλημμύρες του Χειμώνα, ελλείψει κονδυλίων, υπήρξε άκρως προβληματική έκανε τις υπηρεσίες να ξεκινήσουν νωρίς τον προγραμματισμό για τον επόμενο Χειμώνα.

Έτσι εκτός των άλλων η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την δημοπρασία του έργου της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από φυσικές καταστροφές στις 28/7 με συνολικό προϋπολογισμό 81.600 ευρώ.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται. Παρά την οικονομική κρίση και την άσχημη συγκυρία, και εμείς από τη Μυτιλήνη και ο Στ. Κάρμαντζης από τη Χίο συνεχώς οργανώνουμε και σχεδιάζουμε πράγματα για το νησί και πιστεύω ότι οι κόποι μας θα αποδώσουν», ανέφερε μιλώντας στον «π» ο κ. Βαλσαμίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ