20.9.2013 18:28

Οργανωμένο έγκλημα οι δράσεις της Χ.Α.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΕΝΔΙΑ

Την καταγραφή όλων των αξιόποινων πράξεων της Χ.Α. ανά την Ελλάδα και την αποστολή τους στον Εισαγγελέα, παροτρύνει σε επιστολή του προς τον Ν. Δένδια ο εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος σε θέματα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.ΠΟ. Κ. Τριαντάφυλλος.

Όπως σημειώνει ο Χιώτης Βουλευτής, με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει μια συνολική εικόνα της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής και θα τεθούν οι προϋποθέσεις για καθολική αντιμετώπισή τους ως οργανωμένο έγκλημα.

Η επιστολή

«Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να αποστείλετε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά με αξιόποινες πράξεις μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Σας διαβεβαιώνω ότι ως ΠΑΣΟΚ παραμένουμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια πάταξης των αξιόποινων πράξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης που φαλκιδεύει το δημοκρατικό αίσθημα και στοχοποιεί συνανθρώπους μας.

Ωστόσο, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι τα περιστατικά αξιόποινων πράξεων που εμπίπτουν σε αυτό το πλαίσιο δράσης είναι πολύ περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί στην αναφορά σας.

Με το σκεπτικό αυτό, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ζητηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών κρουσμάτων  ρατσιστικής βίας 11414.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να «σπάσουν τη σιωπή» τους και να συμμετέχουν στην θωράκιση της Δημοκρατίας μας.

Ταυτόχρονα, καθίσταται αναγκαία η συλλογή, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, του συνόλου των υποθέσεων ρατσιστικής/κοινωνικής βίας που έλαβαν χώρα ανά την επικράτεια και σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή και η συγκεντρωτική αποστολή τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να αποτυπωθεί η πραγματική διάσταση της εγκληματικής φυσιογνωμίας της οργάνωσης και να τεθούν οι προϋποθέσεις για καθολική αντιμετώπισή της ως οργανωμένο έγκλημα με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, που δρα καλυμμένο πίσω από ψευδεπίγραφες πολιτικές ιδεολογίες μίσους».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ