28.7.2016 15:54

Ορατός ο κίνδυνος της οριστικής απώλειας των χρημάτων της δωρεάς “Νιάρχου” προς το “Σκυλίτσειο”

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου φέρνουν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χίου Νότης Μηταράκης και Λάρισας Χρ. Κέλλλας (Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ.), το θέμα των καθυστερήσεων στην αποδοχή από το «Σκυλίτσειο» της δωρεάς των 350.000 ευρώ από το «Ιδρύμα Νιάρχου» για την επισκευή της παλαιάς Παθολογικής Κλινικής.

Οι δύο βουλευτές με σχετική Ερώτηση στον υπουργό Υγείας, ζητούν να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς δεν προχωράει και το θέμα της αποδοχής της δωρεάς βρίσκεται εγκλωβισμένο στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με τις ευθύνες να καταλογίζονται στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Το πογκρόμ διώξεων όμως που εξαπέλυσε η νέα Κυβέρνηση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, κλόνισε την εμπιστοσύνη του Ιδρύματος, όσον αφορά την ορθή και πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς, και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η τμηματική καταβολή της, ώστε να διαπιστώνεται η πρόοδος του έργου.

Την διαχείριση αυτού του κονδυλίου, την έχει αναλάβει το Σωματείο “Φίλοι του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου”, αφού αποτελεί πάγια τακτική του Ιδρύματος, τις δωρεές να τις παραχωρεί σε σωματεία, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, αντιτίθεται σε αυτή την διαδικασία και επιθυμεί την διαχείριση της δωρεάς, απευθείας από το Νοσοκομείο, κάτι που βρίσκει αντίθετη την Διοίκηση του Ιδρύματος που  χορηγεί τη δωρεά, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της οριστικής απώλειας των χρημάτων και της μη υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου», τονίζουν σχετικά στην Ερώτησή τους.

Οι δύο βουλευτές ζητούν με ερωτήματα που απευθύνουν στο υπ. Υγείας να πληροφορηθούν:

1. Ποιος ο λόγος που υπάρχουν τόσο σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση αυτού του έργου;

2. Για ποιόν λόγο η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου, θέτει σε κίνδυνο την χορήγηση της δωρεάς, επειδή θέλει να παρακάμψει τη συμμετοχή του Σωματείου από την όλη διαδικασία;

3. Έχετε γνώση της όλης κατάστασης και αν ναι, σε ποιες διαδικασίες θα προβείτε ώστε να επιλυθεί το θέμα; Θα αποδοθούν ευθύνες;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ