11.7.2012 9:34

Ώρα συμμετοχών στην Έκθεση Αγροτουρισμού

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν συμμετοχή στην 8η Γιορτή Αγροτουρισμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου στο Δημοτικό Κήπο.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή Πολιτιστικοί σύλλογοι, παραγωγοί και καλλιτέχνες και παράλληλα, διαμορφώνεται πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσική, χορό, παιδικές δραστηριότητες και ημερίδες που πρόκειται να πλαισιώσουν την Έκθεση .
 
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα περίπτερα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται στην παρακάτω διεύθυνση:
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1, 82100 ΧΙΟΣ,
ΤΗΛ: 22710 40534 & 22713 50517, FAX: 22710 43254,
Ε-mail: tourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr
 
 
Και τοιχογραφία
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε.Χίου προσκαλεί εικαστικούς που διαμένουν στη Χίο να συμμετέχουν, οι ίδιοι ή και οι μαθητές τους στη φιλοτέχνηση τοιχογραφίας ή κολάζ τοιχογραφιών ή πίνακα με θέμα τα 100 Χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου. Στόχος αυτής της πρόσκλησης είναι η συμμετοχικότητα στη φιλοτέχνηση ενός ομαδικού έργου στο κέντρο της πόλης, η δημιουργική αξιοποίηση ενός σημείου του Δημοτικού Κήπου-Δημοτικού Κινηματογράφου, η άμεση παρουσίαση και προβολή  του δημιουργικού δυναμικού του νησιού, η ζωντανή δημιουργία και η δημιουργική έκφραση μέσα από τη διαδικασία αλληλεπίδρασης χώρου-ιστορίας-καθημερινότητας.
Η τοιχογραφία θα γίνει στον εξωτερικό χώρο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου κατά τη διάρκεια της  Γιορτής Αγροτουρισμού και θα δημιουργείται κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.
Τα υλικά (ακρυλικές μπογιές, βερνίκια, πινέλα) θα τα παρέχει το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε.Χίου, ενώ η φροντίδα φύλαξης και εν γένει η επιμέλεια τους θα ανήκει στους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό portfolio με 10 φωτογραφίες  μεγέθους Α4 που θα τραβηχτούν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της τοιχογραφίας καθώς και με την ολοκλήρωση του έργου.
Τα ολοκληρωμένα έργα θα εκτεθούν τον υπόλοιπο Αύγουστο στο εσωτερικό χώρο του θερινού Κινηματογράφου και το φθινόπωρο θα μεταφερθούν σε δημόσιο χώρο που θα ήθελαν να τα φιλοξενήσουν ακόμα και μόνιμα. (π.χ. κτίριο Π.Ε.Χίου, αεροδρόμιο, σχολεία κλπ).
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και οι μαθητές τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως τη Δευτέρα Η επιφάνεια που θα διατεθεί για τον κάθε καλλιτέχνη ή την κάθε καλλιτεχνική ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή θα ανακοινωθεί στις 20 Ιουλίου και θα είναι ανάλογη του αριθμού συμμετεχόντων. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ