4.4.2014 19:01

Ώρα για δουλειά

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ (3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014)

Με την ευχή η διακομματική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων να είναι παραγωγική, ο Κ. Τριαντάφυλλος ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.
«Ερχόμαστε σήμερα, αρκετές δεκαετίες μετά τα συμβάντα εκείνα, να τοποθετηθούμε, ως Βουλή των Ελλήνων, με έναν συγκρατημένο τρόπο και να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, χωρίς, όμως, ακρότητες και, κυρίως, χωρίς λαϊκισμούς"
Ο κ. Τριαντάφυλλος στάθηκε στη σημασία που έχουν τα αποτελέσματα της επιτροπής αυτής για όλο τον ελληνικό λαό, και ζητώντας να αποφευχθούν μεγαλοστομίες και να επιμείνουν τα μέλη της επιτροπής στην παραγωγή έργου κατέληξε: "Εκτιμώ, ότι με τη συνεργασία, όχι μόνο των κομμάτων, αλλά και των φορέων και των προσώπων εκείνων που όλα αυτά τα χρόνια «κράτησαν αναμμένη τη δάδα» των αξιώσεων που έχει το ελληνικό δημόσιο, αλλά και οι ιδιώτες. Μπορούμε, πραγματικά, να μεταλαμπαδεύσουμε με έναν τρόπο συγκροτημένο και συγκεκριμένο το ζήτημα και, επιτέλους, να βάλουμε ένα σοβαρό «λιθαράκι» στην επίλυση του θέματος αυτού. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντική η συμμετοχή των φορέων και των προσώπων, των επιστημόνων, όπως αναφέρετε και εσείς, αλλά και όλων εκείνων, οι οποίοι έχουν εμπλακεί, κυρίως στις δικαστικές και διεθνείς πρωτοβουλίες, προκειμένου να μπορέσει αυτό το ζήτημα να κρατηθεί ανοιχτό, ζωντανό και δυνατό, όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης, εκτιμώ, ότι η μελέτη όλου του σχετικού και ογκωδέστατου υλικού θα πρέπει να έρθει στην Επιτροπή, ούτως ώστε να τύχει μελέτης, όχι μόνο από εμάς, αλλά και από όσους θα μας συμβουλέψουν τεχνικά, ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θεωρώ πολύ σημαντικό, όταν έχουμε την πρώτη μας άποψη επί του θέματος, όταν έχουμε την πρώτη διαπίστωση - την οποία να μπορούμε να βασίσουμε πάνω σε γεγονότα, αλλά και σε νομικά επιχειρήματα - να ξεκινήσουμε, ενδεχομένως, κάποιες πρωτοβουλίες, οι οποίες να ξεπερνούν και τα όρια της χώρας. Κλείνω με αυτό. Διότι έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα και ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο αυτό το οποίο, ενδεχομένως, έχει άμεση εμπλοκή στο ζήτημα των αξιώσεων, αλλά και ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της, περιμένει να δει το αποτέλεσμα από τη δική μας Επιτροπή.».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ