9.10.2012 17:55

Ονομάτισε 5εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ για τα αντιπλημμυρικά της Χίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από χθες πρόσκληση του περιφερειάρχη Ν. Γιακαλή, με δικαιούχους την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Δήμο Χίου και τη ΔΕΥΑΧ για να χρηματοδοτηθούν, μέσω ΕΣΠΑ, για αντιπλημμυρικά έργα συνολικού ποσού 5.000.000 € σε περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012 στο νησί της Χίου.
 
Στην ουσία υλοποιείται η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία κρίθηκε ότι το κύριο βάρος στα έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα του ΕΣΠΑ πρέπει να δοθεί στην πληγείσα από τις φωτιές Χίο.
Η πρόσκληση αφορά αντιπλημμυρικά έργα, έργα διευθέτησης ομβρίων υδάτων, μικρά φράγματα, διαμορφώσεις-διευθετήσεις χειμάρρων και κοιτών ποταμών, αντιδιαβρωτικά έργα, ενίσχυση αναχωμάτων προστασίας ποταμών-χειμάρρων και γενικά σε έργα διευθέτησης χρήσεων γης.
Στα πλαίσια της ίδιας πρόσκλησης μπορούν να χρηματοδοτηθούν και μελέτες ωρίμανσης των κατασκευαστικών έργων στις πληγείσες περιοχές οι οποίες είναι αναγκαίες για τα έργα και εμπίπτουν στην περίοδο επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα οδηγήσουν σε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα, τα οποία και θα υλοποιηθούν απαραίτητα εντός της περιόδου επιλεξιμότητας της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015.
Οι τρεις δικαιούχοι φορείς έχουν δυνατότητα να διεκδικήσουν τις πιστώσεις ως τις 30 Νοεμβρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ