16.7.2015 11:00

«Ωμός εκβιασμός πίσω από την επονείδιστη συμφωνία»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Επονείδιστη και αποτέλεσμα εκβιασμού χαρακτηρίζει τη συμφωνία που υπερψηφίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από 229 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κυβερνητικός βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Μιχαηλίδης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί το συγκεκριμένο φορολογικό καθεστώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη:

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά από έναν ωμό εκβιασμό εκ μέρους των δανειστών αναγκάστηκε να αποδεχθεί μια επονείδιστη συμφωνία, ξένη προς την πολιτική της φυσιογνωμία, χωρίς να έχει καμιά εναλλακτική λύση πέρα από τις γνωστές ήδη επιλογές που θα οδηγούσαν τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση.

Η συμφωνία αυτή περιέχει αναμφισβήτητα υφεσιακά και δύσκολα μέτρα, εξασφαλίζει όμως την εξομάλυνση της οικονομικής ζωής και την ικανοποίηση των χρηματοδοτικών αναγκών  της χώρας  σε βάθος χρόνου, τη δέσμευση για την απομείωση του χρέους και θεμελιώνει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Παραμένει να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για δικαιότερη κατανομή των βαρών και προάσπιση των δικαιωμάτων των αδυνάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Ειδικά για το καθεστώς του Φ.Π.Α στο νησί μας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε οι συνέπειες να είναι το λιγότερο βλαπτικές για τον τόπο μας.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, που έχουμε όλοι αυτές τις ιστορικές στιγμές, αναλαμβάνω και αναλαμβάνουμε αυτό που αναλογεί στον καθένα μας, να στηρίξουμε την κυβέρνηση της Αριστεράς έμπρακτα, όπως απαιτεί άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ