28.4.2015 10:34

«Ομολογία ευθύνης για τo τμήμα τουρισμού»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Θετική πράξη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου την ακύρωση των εξαγγελιών Λοβέρδου της ίδρυσης προβληματικών τμημάτων τουρισμού σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η τοπική οργάνωση : «Ίδρυση που είχε συνδυαστεί με την απροειδοποίητη κατάργηση δρομολογημένου σχεδίου για τμήμα τουρισμού στη Χίο, από την προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο κύριος Μηταράκης. Σύσσωμη η κοινωνία της Χίου και μαζί της ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει την ανάγκη τα πανεπιστημιακά τμήματα να ιδρύονται βάση ακαδημαϊκών προτεραιοτήτων, όχι όπως τα εκτός Χίου τμήματα τουρισμού που είχε εξαγγείλει ο κύριος Λοβέρδος».

Ως προς την ανάπτυξη της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι αυτή θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες, με πρωταγωνιστή τον ακαδημαϊκό κόσμο της Χίου και συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία.

«Αν ο κύριος Μηταράκης θυμήθηκε εκ των υστέρων ότι η δημόσια διαδικασία της απόσπασης του τμήματος τουρισμού από τη Χίο από την προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε είχε ανταλλαχτεί με μια κρυφή υπόσχεση προς τον ίδιο ως προς το τμήμα ναυτιλίας, το μόνο που κάνει είναι να ομολογεί ότι έχει πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στις ενέργειες για να χαθεί το τμήμα τουρισμού από τη Χίο. Από αφέλεια ή πρόθεση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ