25.5.2012 10:47

Ομολογία εκτροπής στη σύσκεψη για το ρουκετοπόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΡΟΥΚΕΤΕΣ

Στην κοινή διαπίστωση ότι ο ρουκετοπόλεμος έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια από τον έλεγχο τόσο των αρμοδίων όσο και των Βρονταδούσων, κατέληξαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές που το απόγευμα της Τετάρτης  πραγματοποίησαν συνεδρίαση στο δημοτικό κατάστημα Ομηρούπολης προκειμένου  να θέσουν τις βάσεις οργάνωσης  του εθίμου την επόμενη χρονιά.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, εκτός από την ειλικρινή διάθεση των παρευρισκομένων να παραδεχτούν αμφότεροι τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν φέτος στην εκτροπή του εθίμου, ήταν η μικρή συμμετοχή του κόσμου, αφού, πέρα από τους αιρετούς, συμμετείχαν μόλις 4 ρουκετατζήδες, καταδεικνύοντας την αδιαφορία από μεγάλη μερίδα των άμεσα ενδιαφερομένων.

Ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης προσδιόρισε εξ’ αρχής το σκοπό της συζήτησης στο να κατατεθούν απολογιστικά κάποιες θέσεις και τόνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνάντηση γύρω στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τέλος, στην αλλαγή του τρόπου προφύλαξης των σπιτιών από τις ρουκέτες αναφέρθηκαν οι παριστάμενοι κάτοικοι που το βράδυ του Μ. Σαββάτου, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αφού, όπως είπαν, τα σύρματα αποτελούν ένα ακριβό και αναποτελεσματικό τρόπο προστασίας.

 

Γ. ΜΕΝΗΣ:  «Έφτιαξαν ρουκέτες που φτάνουν μέχρι τον Τσεσμέ!»

Ωμός και ειλικρινής ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους του εθίμου, ο Γιάννης Μεννής.  

« Το έθιμο διεξάγεται και με 50.000 -  60.000 ρουκέτες. Δεν είναι ανάγκη να ρίξουμε ούτε 100.000 ούτε 250.000, όπως διαμορφώνεται η τάση για την επόμενη χρονιά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε και τη δημιουργία ενός χώρου που θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο ρουκετοπόλεμου. Η γνώμη μου είναι ότι θα αποτελέσει χώρο ζύμωσης για τη νέα γενιά. Θα ξεφύγουμε από τη λογική της κόντρας.

Προκαλώ όποιον θέλει να μπει μέσα στο facebook και να δει τι κόντρα γίνεται. Μέχρι και 70 εκατοστά ρουκέτα έφτιαξαν. Αν τη ρίξεις από τον Βροντάδο πάει άνετα μέχρι τον Τσεσμέ!

Πρέπει να γίνει, για πρώτη φορά ίσως, μία ημερίδα με θέμα το ρουκετοπόλεμο. Όπου όλοι όσοι κερδίζουν από το έθιμο να υποβάλουν  προτάσεις που θα έχουν προετοιμαστεί από τον καθένα ξεχωριστά.  Να συζητηθούν και να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις,  με την προϋπόθεση ότι θα τις τηρήσουν όλοι», ανέφερε ο κ. Μεννής.

 

ΡΟΥΚΕΤΑΤΖΗΔΕΣ:  «Ήρθαν συνεργεία από Θυμιανά και Καρδάμυλα!»  

«Υπάρχει μία κακή πληροφόρηση γύρω από το έθιμο των ρουκετών. Τηρήσαμε όλες τις συμφωνίες που είχαμε κάνει, αλλά αποτύχαμε στο ζήτημα του αριθμού. Είναι καθαρά φταίξιμο δικό μας και αυτό γιατί ενώ εμείς είχαμε μειώσει τις ρουκέτες, όπως είχαμε συμφωνήσει ,το βράδυ του Μ. Σαββάτου ήρθαν παιδιά και από τη Λαγκάδα, και από τα Καρδάμυλα και από τα Θυμιανά με 20.000  και 25.000 ρουκέτες ο καθένας.

Φέτος λοιπόν δηλώνουμε υπεύθυνα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να ρίξει ρουκέτες πλην από τους Βρονταδούσους. Είναι φίλοι μας αλλά εμείς στο έθιμό μας και εκείνοι στα δικά τους», τόνισαν εκπρόσωποι των ρουκετατζήδων.

ΑΡ. ΖΑΝΝΙΚΟΣ: «Αναγκαία η περιφρούρηση των συνεργείων»

Στην ανάγκη περιφρούρησης του εθίμου από τυχόν επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να θέσουν εκτός εφαρμογής τα συμφωνηθέντα, αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Ομηρούπολης, Αρ. Ζαννίκος.

«Είναι ευχάριστο να ακούγονται οι δεσμεύσεις των συνεργείων μέσα στην αίθουσα. Όμως προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω εγώ θα ήθελα να προτείνω την περιφρούρηση του χώρου των συνεργείων αλλά και των πέριξ περιοχών , προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των «αδέσποτων» ρουκετών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαννίκος. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ