26.6.2013 12:32

Ομιλία ΚΚΕ με θέμα την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχία για την έξοδο από την κρίση

Ομιλία με θέμα την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας πραγματοποιεί την Παρασκευή στις 20:30 στην Πλατεία Βουνακίου η Τ.Ο. το ΚΚΕ με τον Ε. Βαγενά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε..

«Νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει, η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Γι' αυτό τα κόμματά της ανανεώνουν την προγραμματική τους συμφωνία, προχωρούν σε ανασχηματισμό με βασικό στόχο να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Με νέα αποφασιστικότητα συνεχίζουν, όπως λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να φέρουν πιο κοντά την καπιταλιστική ανάκαμψη. 

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό, παλιοί και νέοι «σωτήρες» παίρνουν θέση για να χειραγωγήσουν το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την κυβερνητική αστάθεια σαν ευκαιρία να αναδειχτεί ο ίδιος στο τιμόνι της διαχείρισης, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό ότι η διέξοδος στα προβλήματά του βρίσκεται στην κυβερνητική εναλλαγή και στην επιλογή άλλου μείγματος διαχείρισης.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών. Ο λαός δεν έχει περιθώριο να πέσει στην παγίδα των παλιών και νέων σωτήρων, των μεταμφιέσεων του πολιτικού συστήματος, που τον οδηγούν σε νέα αδιέξοδα.

Λύση για το λαό δεν είναι ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση «σωτήρων», που θα υποκλίνεται στους νόμους του σάπιου συστήματος και του μονόδρομου της ΕΕ. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις, στη φοροληστεία.

Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική - λαϊκή εξουσία. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση», αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΚΚΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ