10.8.2013 12:40

Ολοταχώς για υδατοδρόμια

ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γιανιάρη, των Αντιπεριφερειαρχών Μανώλη Κράκαρη και Αντώνη Γιαννάκη και Δημάρχων και Προέδρων των Λιμενικών Ταμείων του Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύσκεψη για την προοπτική δημιουργίας περιφερειακού δικτύου Υδατοδρομίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή το ενδιαφέρον επένδυσης που κατατέθηκε διαδοχικά το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια από τις εταιρείες «Hellenic Seaplanes S.A.» // «Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε.», «Ελληνικά Υδατοδρόμια- Κ2 smart jets» και «European Coastal Airlines». Νωρίτερα είχαν προηγηθεί από την Περιφέρεια οι πρώτες διερευνητικές επαφές όταν προέκυψε η σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης που διάνοιγε το δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας το προηγούμενο πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό καθεστώς.

Ο Περιφερειάρχης διαπιστώνοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές που ενέχει η δημιουργία περιφερειακού δικτύου Υδατοδρομίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συγκάλεσε σε σύσκεψη τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και τους Προέδρους των Λιμενικών Ταμείων -που είναι και οι αρμόδιοι για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου- στην οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ανέπτυξαν το πλάνο τους και ενημέρωσαν διεξοδικά για τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Η πολύωρη σύσκεψη κρίθηκε από τους συμμετέχοντες ικανοποιητική ως προς την ακριβή ενημέρωση για τη λειτουργία των υδροπλάνων και των διαδικασιών που απαιτούνται για την δημιουργία υδατοδρομίων καθώς και των λύσεων που δύνανται να δώσουν τα υδροπλάνα στο ζήτημα των μεταφορών στο νησιωτικό χώρο.

Πλέον δρομολογούνται οι απευθείας επαφές των εταιρειών με τους αρμόδιους Δήμους και Λιμενικά Ταμεία για την επεξεργασία και προώθηση των προτάσεων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ